recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

reportaža

19. 5. 2012  Večer stare šole na Tednu mladih  (17. 5. 2012, Kranj Down Town)
Če so bili Eruption super, za Requiem rečem, da so bili odlični.

V Kranju se je v četrtek v okviru Tedna mladih odvil metal večer pred Down Town-om. Nastopili so, pred koncertom za mnoge še neznanka, Street Creeps, thrasherji Eruption in staroste slovenskega metala Requiem.

Prvi so na oder stopili medvoški Street Creeps. Pogled na oder je malo šokiral. Najbrž ne vseh, le tisti del poslušalcev, ki niso vajeni gledati namejkapiranih moških na odru. Teh je bilo ob njihovem nastopu malo, saj se je koncert začel točno ob 20:00, kar je za povprečnega  metalca preprosto prezgodaj. Pred odrom so se tako nagnetli le tisti, ki so res želeli videti to natupirano čudo. Temu primerno je bilo tudi bolj klavrno vzdušje, vendar so pravi fani sigurno uživali.

Ob bolj normalni, sicer še vedno zgodnji uri, so oder zavzeli Eruption. Huh, to je bil preskok. Iz glam/sleaze/pocukrane muzike, direktno v thrash orkan. Ta orkan je očitno privabil tudi ljudi, ki se jih je kar naenkrat nabralo toliko, da so lepo zapolnili prostor. Tudi stopnja aktivnosti poslušalcev se je povečala. Najprej nežno prikimavanje z glavo, nato čupanje, na koncu mosh pit. Eruption so v slabi uri nastopa zaigrali tudi nov komad, ki, če lahko dodam, zveni odlično. Andrej (kitarist) je tokrat le pazil na to, kje se giblje in ni pomotoma iztaknil kabla iz svoje kitare. Pohvalno. Tudi zvok pod odrom je bil vredu, motilo je le to, da se ene kitare na eni strani odra ni slišalo. Če potegnem črto pod njihov nastop, lahko rečem samo super!

In na koncu še Requiem, heavy metal prvaki Slovenije. Kot se spodobi, so imeli pod odrom največ publike, najboljše vzdušje in največ časa za igranje. Popeljali so nas skozi celotno obdobje banda, od prve do zadnje plošče. Ljudje so prepevali z bendom ob večini komadov, tudi novih. Requiem so res poskrbeli za lep zaključek večera in še enkrat več dokazali, da so pravi profesionalci. Če so bili Eruption super, za Requiem rečem, da so bili odlični. S tem bi se strinjala tudi večina publike, ki je ob koncu koncerta glasno zahtevala še in dobila eno pesem dodatka. Requiem bi verjetno z veseljem dodali še kakšno in podaljšali super večer pred Downom, vendar preprosto niso smeli. Koncert se je zaradi predpisov in zakonov moral končati ob 23:00. Kar v bistvu ni tako grozno, tisti, ki so morali naslednji dan v službo, so bili sigurno zadovoljni s tem. Ostali zabave željni, pa so lahko še kar nekaj časa žurali v lokalu z DJ programom.

Za konec naj napišem le, da je bil to en zelo lep večer in kot je rekel Sajmon: "Hvala Requiem, ker nam krajšate dolgočasne urice!"

twitter facebook