recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

23. 9. 2012  "Tiste, ki se delajo norca iz rock'n'rolla bi sunil v rit!"  (22. 9. 2012, Kranj Down Town)
Metal dogodki pred Downom v Kranju so vedno prijetni in včerajšni ni bil nič drugačen. Kup znanih obrazov, dobre glasbe in dobre pijače.

Prvi nastopajoči so bili mladi Classified, ki jim je uspelo razgreti vsaj del občinstva. Fantje imajo potencial. Skupina je zagotovo prijetna osvežitev naše metal s cene. Za novince so pokazali dovolj, svoje inštrumente obvladajo in z veseljem bi si jih ogledali še kdaj. Prepričan sem, da bodo z nekaj več nastopi postali tudi bolj sproščeni na odru in bodo pokazali nekaj več energije. To velja predvsem za pevca, ki je občasno deloval, kot da ne ve kaj naj počne med tem, ko ne poje. Tudi njegov vokal se je po drugem ali tretjem komadu izgubil. Kot da bi ga nekdo utišal. Vseeno soliden koncert.

Kratka pavza in oder so zavzeli že vsem dobro poznani Armaroth. Zdi se mi, da so z vsakim koncertom boljši, in da ima pevec z vsakim koncertom nižje spuščene hlače. Zelene spodnjice uničujejo imidž (op. Petra). Ima pa vseeno dobro rit (op. Grega). Njegovi nagovori so še vedno zmedeni, vendar po številnih koncertih to že nekako pričakujemo in se ob tem neizmerno zabavamo. Poleg stalnega repertoarja smo slišali tudi nekaj novejšega, na koncu pa še bonus, ki je navdušil vsakega, ki ima rad pravi death metal brez odvečnega kompliciranja. Uspelo jim je zagnati tudi ogromen mosh pit, ki je delno zakril pevčevo pozabo besedila. Inštrumentalna dovršenost in vokalna katastrofa sta vseeno pustili dober vtis.

V bolj nežne in cvileče ritme so nas za zaključek popeljali Shutdown. Pokazali so zelo dovršen odrski nastop, veliko energije in posledično doživeli odličen odziv publike pod odrom. Na odru se jim je (kot običajno)pridružila tudi Katarina, ki bi lahko postala tudi stalnica, saj zaradi dobrega vokala in prijetnega videza prav paše na oder. Nekaj njihovih komadov in nekaj priredb je naredilo izjemno vzdušje, ki se je prelevilo v vsesplošno prepevanje zadnjega komada.

Koncert pred Downom je uspel. Udeležba je bila zelo dobra, organizatorjem je uspelo zajeti dober miks zvrsti, tako je vsak lahko užival v vsaj enem bendu. Večina pa v vseh, ker smo itak vsi v istem dreku:)

 

Fotko je prispeval Primož Pičulin.

 

twitter facebook