recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

14. 7. 2012  THEY CAME FROM FRANCE! (interna šala)  (9. 7. 2012, Atrij črnomaljskega gradu Črnomelj)
Če bi imel menstruacijo, bi jim na oder metal okrvavljene tampone, ker je to metal.

[uvod]

Joški.

[/uvod]

Prva predjed so bili Within Destruction. Par mladeničev v belih majicah/srajcah, namazanih s krvjo. Glede na to, da imajo člani najbolj nedolžne obraze, ki nam takoj povejo, da so ti dečki mavrične borovničke prijaznosti, so v okrvavljenih majicah izpadli tako, kot mops v Darth Vader kostumu.

Ampak, kot so me mati učili, moram death metal soditi po glasbi in ne po izgledu. No, lahko rečem, da je to ena tistih skupin, ki jo je inovativnosti naučil kostanj. Sicer skušajo svoji glasbi dodati nekaj dinamike z metalcorovskimi izpadi, kar bi mogoče znalo delovati, ampak sem točno takšne metalcorovske dele prej slišal nikjer drugje kot pa povsod.

Sicer jim je občasno zmanjkalo navdiha za kopiranje, tako da so ropali same sebe. Pri večini bandov imajo vsi komadi podobno vzdušje, prizvok, karkoli, s čimer ni nič narobe, ampak da te zaliže občutek, da večkrat slišiš en in isti komad tekom kratkega koncerta, je pa apokalipsa. Sicer se je frontman zelo trudil, ampak je delovalo rahlo neumno, ko je že osemnajstič rekel publiki, kjer jih je bilo ene deset, da naj pridejo bližje.

DAJMO, BLIŽJE! PRIDITE MALO BLIŽJE! DAJMO, BLIŽJE! PRIDITE SEM! DAJMO, PRI …

'MA FAK OF!'
- anonymous, 2012

V Svetem Pismu piše, da mora band doseči to, da publika nori in da pride bližje z glasbo samo in prepričljivim nastopom. No, ne škodi, če medtem še sami malo spodbudijo norišnico s kakšnim verbalnim namigom. Če je publika statična, v večini (osredotočite se na besedo 'večini') primerov ni za to kriva kurčeva publika, na kar se dandanes skoraj vsi bandi izgovarjajo, če so dolgočasni kot vrsta na blagajni v Mercatorju, ampak je za to bolj kriv band sam.

Dragi glasbeniki, ki na koncertih ne doživite odziva:
- publika ni v pizdi, vi ste
- če publiko silite v divjanje/čupanje/moshanje itd., ste še bolj v pizdi

Okej, Withini niso ravno silili folka v klavščino in se niso pritoževali nad publiko, samo moral sem enkrat omeniti, če hočem sploh kadarkoli še mirno spati.

Na srečo so našim glasbenim brbončicam na pomoč priskočili Mephistophelian. Mlad band, ki je že na začetku pokazal, da ima visoke cilje. Kvalitetna kruljačina, ki dela splav z močnim vokalom, udarnimi bobni, kot Stalin zlobnimi riffi in razgibanimi komadi, ki nas z vsakim delom prepričajo v utapljanje otrok. Če glasba ni kriva za noben umor, potem ni pravi death metal. Število populacije v Črnomlju je drastično upadlo, tako da so Mephistophelian očitno dosegli svoje.

Na serverju dvorane se je število spectatorjev pomnožilo ob nekulturni glasbi in tudi stanje v publiki se je malo razživelo. Še člani skupine Benighted so začeli sevati odobravanje ob gledanju Mefistićev. Naj jim cvetlice lepo rastejo in naj jim bo sonce naklonjeno, še posebej zaradi tega, ker so koncert zaključili na svoj klasični način.

KILL YOUR MOTHER, RAPE YOUR DOG!
KILL YOUR MOTHER, RAPE YOUR DOG!
KILL YOUR MOTHER, RAPE YOUR DOG!

Ta stavek ponavljajte svojim otrokom, dokler ga ne bodo sanjali. Neskončna zabava za celotno družino.

Finale: Benighted.

Te pizde brutalne uživajo na odru. Ali pa tudi ne, ker jih večinoma sploh ni bilo gor. Saj ne, da so že na odru delovali kot sugar-rush cover band, ampak naenkrat je en izmed kitaristov kar spizdil z odra in ustvarjal centrifugalno silo na publiki. Medtem, ko je kitarist delal kroge, se je basist znašel sredi mosh-pit,a na odru pa kruljač s hordo obiskovalcev, s katerim si je podajal mikrofon. Skratka, norišnica. Na celem prizorišču je vladal kaos, ki je sovpadal s šusom od Benighted, ki tudi sami premorejo dosti kaotičnih komadov.

Če bi imel menstruacijo, bi jim na oder metal okrvavljene tampone, ker je to metal.

Sam izbor komadov je bil prikupen. Večinoma komadi z zadnjega albuma Asylum Cave, nekaj z Identisick in Icon in kakšna pesnitev ali sedem s starejših izdaj.

Benighted so bili nekaj najboljšega, kar sem do sedaj videl v živo. Izjemen nastop, dobra set-lista, masten zvok in vse skupaj se je odvijalo v atriju od gradu. FUCK YEAH! ATRIJ OD GRADU! Sicer so nekateri pravili, da je bilo ljudi zelo malo, ampak to Benighted ni ustavilo. Kljub razredčenemu prizorišču so dali čisto vse od sebe in iz publike zvlekli norišnico, da je delovalo, kot da smo v nabiti dvorani. KUDOS!

'Benighted, rad vas imam <3'
obiskovalci ponedeljkovega koncerta, 2012
 

twitter facebook