recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

reportaža

26. 2. 2014  Spiritualno popotovanje s Scottom Kellyjem  (22. 2. 2014, eMCe plac Velenje)
... medtem ko je Scott Kelly bil osrednja figura s svojo zgonjeno Les Paul akustično kitaro, ki jo nežno božajo ogromne potetovirane roke, hkrati pa nas s svojim globokim vokalom vodi skozi svoj osebni svet, v katerem ne manjka trpljenja, veselja, ljubezni, iskrenosti, čiste lirike in poetike.

Reportaža: Cveto Ramšak Fotografije: Tilyen Mucik

Scott Kelly, multi-artist, ki ga mnogi poznamo kot soustanovitelja legendarnih NEUROSIS ter mnogih ostalih bendov, kot so: Tribes of Neuroth, Shrinebuilder, Blood And Time, Corrections House, solastnika založbe Neurot Recordings, pa tudi kot gostujočega vokalista na Mastodon platah, nas je ponovno obiskal, ponovno s svojim akustičnim projektom, ki smo ga že imeli čast videti in poslušati v Gromki par let nazaj, ko je predstavljal svoji solo plošči Spirit Bound Flesh (2001) in The Wake iz 2008. leta.

No, tokrat se je ustavil v velenjskem eMCe Placu z rahlo ojačano zasedbo: Noah Landis, klaviaturist NEUROSIS, in Greg Dale na solo kitari, na kratko: Scott Kelly and Road Home. "The Forgive Ghost In Me" je naslov nosilca zvoka, ki ga je posnel sam Landis, katerega ga je na odru trgalo kot na kakšnem NEUROSIS koncertu, medtem ko je špilal klaviature, električno kitaro (zgolj za podlago), pa še eno kitaro z lokom, tribute to Jimmy Page, hehehe. Takšne energije na eni neštromarski godbi pa še!

Kot sem že omenil, Greg Dale je sedel na odru zgolj za dodatne solo dele, medtem ko je Scott Kelly bil osrednja figura s svojo zgonjeno Les Paul akustično kitaro, ki jo nežno božajo ogromne potetovirane roke, hkrati pa nas s svojim globokim vokalom vodi skozi svoj osebni svet, v katerem ne manjka trpljenja, veselja, ljubezni, iskrenosti, čiste lirike in poetike.

Komadi, kot so A Spirit Redeemer to the Sun, Within it Blood s svojim fantastičnim solo vložkom, pri katerem sem nevede zaprl oči in odtaval za nekaj minut, hehehe, The Field That Surrounds Me, ki ga na plošči lahko slišimo tudi z bobnarsko spremljavo, We Burn the Night, ki je marsikoga spavil celo do solza, ter specialni bonus za publiko – Tecumseh Valley, poklon velikemu mojstru Townesu Van Zandtu, ki jo lahko slišimo na Songs of Townes Van Zandt albumu, kjer se Kellyju pridružita še Steve Von Till in legendarnii Wino! Perfekten zaključek!!!

Napovedana predskupina je žal odstopila zaradi težav na poti, ampak, po mojem skromnem mnenju nepotrebna...

Zdej pa Ireno (Buba Booking) žicat, da nam še Steve Von Till pride na obisk, lahko tudi v velenjski eMCe plac, ki se je izkazal za profesionalnega gostitelja pod odločno taktirko Mateja Voglarja, drugače Etheogen kitarista! Cheers!  

Avtor:
twitter facebook