recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

reportaža

20. 4. 2012  SNTNTN CONSPIRACY!  (12. 4. 2012, Gala Hala Metelkova Ljubljana)
Če ignoriramo dejstvo, da je zvenelo, kot da so ozvočeni na korenje in da so imeli namesto mešalne mize bobra, je splošni vtis dober.

Sntntn, ker samoglasniki so za pozerje!

Sntntn (če ne veste kaj je to, imate sliko srečne družine teh zadev zraven te 'reportaže'), ime, s katerim so Grrizli Madams krstili svoj prvi polnovredni album. Rojstvo so proslavili z zastonjskim promocijskim koncertom na mali petek (četrtek) v Gali. Na kratko, prejšnji promocijski koncert je bil leta 2010 v Menzi pri Koritu in takrat so nam predstavili EP V Vrtincu Vsemogočnega Miru. Takrat so nam predstavili svojo vizijo instrumentalnega stoner rocka, kjer so tu in tam malo odpeljali z ustaljenih stonerskih smernic.

S Sntntn so očitno na splošno odpeljali s kakrših koli smernic. Kar so nam tokrat prikazali, je ponovno instrumentalna mast, a tokrat je dosti malo flirtanja s stonerjem, kar je enim všeč, drugim ni, tretje pa boli kurac, dokler zveni dobro.

V bistvu spet lažem kot svinja. To sem slišal na njihovem bandcamp profilu. Na nastopu smo od njih slišali neobrzdan noise rock in to mislim res NOISE rock, ker je zvok na splošno spominjal na menstruacijo iz transseksualnega kurca. Ampak dobro, če ignoriramo dejstvo, da je zvenelo, kot da so ozvočeni na korenje in da so imeli namesto mešalne mize bobra, je splošni vtis dober.

Sam performance je deloval prepričljivo in samozavestno. Kitarist (Matej) je čez cel koncert deloval tako, da je s telesom na odru, v mislih pa je na magični leteči kapibari letel skozi mavrično vesolje in spoznaval avtonomne vrste, s katerimi so imeli kulturološko izmenjavo.

Basist (Miha) je skozi nastop dajal vtis, da je vodja in kazal najbolj rock'n'rollerski možen in samozavesten nastop.

Bobnar (Gašper) se je pa očitno odločil, da bo bobnom zadovoljil sadomazohističe namene, saj je njegovo udarjanje bilo res brutalno in dinamično. A jebiga, pri taki glasbi bobni morajo trpeti. Trpljenje ist tr00!

Kot celota so delovali, kot eno … am … kot ena stvar, ki je usklajena in … udarna. Odziv publike je to odražal in očitno si niso pustili preveč, da bi jim zvok skazil večer. Dva obiskovalca sta bila celo tako navdušena, da sta se od evforije stepla v prvi vrsti. Pretep se je kmalu končal, a nastalo miroljubnost so na srečo priši prelomiti navdušni mosherji, erm, mosherja. Pa še neprostovoljen stage dive je našel svojo pot na koncert.

Glasba sama, kolikor se jo je dalo razbrati, je nakazala rahlo bolj tehnično smer z nekaj tradicionalnimi Grrizli Madams prijemi. Kot prej omenjeno, so odkorakali v rahlo drugačno smer in tokrat imamo nekaj, kar je res zelo težko definirati, kar je v bistvu zelo lepa stvar. Pomeni, da delajo nekaj samosvojega in jim ni ravno do kopiranja. Ena tistih skupin, ki se zna kdaj pa kdaj pokloniti drugim skupinam, si znajo sposoditi od kakšne kak delček in mu dati samosvoj pečat.

Aja, najdejo se še redki in kratki deli z vokali, a so na srečo redki in kratki. Očitno jim je svet instrumentale domač in glede na to, da njihova glasba govori sama zase, je to pozitivna stvar.

Skratka, ljudstvo je bilo zadovoljno. Čprav je pretep malo razbil dober občutek, se je ta kmalu vrnil in prepričljiv nastop je uspel nekako zakriti dejstvo, da je zvok kdaj spominjal na akustiko v toasterju. Še na mnoge albume AND FUCK N(O)UNS!
 

twitter facebook