recenzije

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

banner
banner

reportaža

19. 3. 2017  Reportaža: Youth Gone Wild in Kino Šiška  (10. 3. 2017, Kino Šiška Ljubljana)
Če bi že moral primerjati, bi Silent Scream z lahkoto postavil tudi na headlinersko mesto zraven Asking Alexandrie.

Na dotični večer sem igral vlogo obiskovalca in ne fotografa, kajti ta čast je tokrat pripadla nekomu drugemu. Z dotično situacijo sem zelo zadovoljen. Nisem si mislil, da mi bodo skupine takega tipa kdaj tako hitro padle v uho, da se bom z lahkoto prelevil v del publike, nisem pa se nadejal niti odziva od publike, ki je bil kljub napol napolnjeni dvorani fenomenalen.

Že takoj z prvim bendom, Silent Scream, je obetalo kar precej. Pustimo tu sedaj tehnikalije pri igranju, ki bi jih obe kitari lahko izboljšali. Tokrat želim izpostaviti energijo benda, ki je imel na celotni dogodek precejšen vpliv.  Dvorana se je lepo začela polniti takoj po prvih nekaj komadih, čeprav je KŠ tokrat ostalo nerazprodano. Energija publike pa torej bila zelo velika že takoj pri prvem bendu, kar so mladeniči zelo cenili in spoštovali ter dali vse od sebe. Support is the key! Mladi v publiki zgleda dojemajo koncept support bendov in videti je, da nekateri (pa čeprav počasi) znova ogledujejo tudi otvoritelje in so tako na dogodku aktivni že od samega začetka.

Drugi so na oder stopili The Word Alive, ki so se meni žal zdeli monotoni. Imel sem občutek, da se je celotna zadeva ponavljala iz komada v komad, zato sem se raje sprehodil na nekaj dimov svežega zraka ter kanček temne pivske kapljice. A videti je tudi bilo, da so TWA imeli precej dolg set in tudi publika je počasi uhajala iz dvorane, da se je lahko osvežila ter napojila za glavne "korovce" večera.

Asking Alexandrie ni treba v teh vodah predstavljati, sami govorijo zase. Prvič sem jih zasledil, ko so ustvarili  video reklamo za dotični event, na katerem so igrali (We are coming to Banana). Sam nastop bi ocenil za uspešen, čeprav sem na dotične momente ujel nekatere člane benda, ki so dajali vtis, da se jim rahlo ne da biti tam, je pa tudi res, da so take turneje lahko še kako izčrpne in težke. Tako psihično kakor fizično. Publika pa norela, skakala, kričala, skratka, publika je dala iz svojih grl in teles vse, kar je zgleda zmogla

Če povzamem celotni dogodek malo krajše:

Če bi že moral primerjati, bi Silent Scream z lahkoto postavil tudi na headlinersko mesto zraven Asking Alexandrie, česar za bend The Word Alive ne morem trditi. Vidi se, da je bila večinska populacija koncerta mlajše generacije in da jim to mogoče ni toliko pomembno, kot pa to da vidijo svojo najljubšo skupino pred sabo in da v koncertu res uživajo.

Fotke: Hana Slapar

twitter facebook