recenzije

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

banner
banner

reportaža

28. 8. 2017  Reportaža: Volkovi v Komuni  (4. 8. 2017, Kino Šiška)
Intimno.

Dober teden po zadnjem koncertu letošnjega Metaldays festivala ter pred pričetkom festivala Punk Rock Holidays se je (za predvsem počitniško poletni čas) zbralo kar lepo število obiskovalcev, ki so si nameravali ogledati koncert Wolves in the Throne Room (v nadaljevanju WITTR) ter Uade. Dogodek se je zgodil v manjši dvorani Komune, kar se mi zdi odlična ideja, saj je bil celotni dogodek skorajda že na meji intimne ravni in je odlično sovpadel s prebolevanjem post festivalne depresije.

Predskupina eventa, Uada je svoj nastop začela sicer malce kasneje kot napovedano. Dvorana Komune je tako že na prvi skupini bila skorajda zapolnjena do zadnjega kotička, kar je dalo vedeti, da zanimanje za bend definitivno je prisotno na naših tleh, pa morda tudi kje drugje, saj smo zopet imeli kar lepo število tujih gostov.

Imeli so enostaven ter hiter nastop s konstantno prižganimi stranskimi belimi lučmi. Preigravali so hitro poslušljiv in gibajoč black metal, ki je, kot že rečeno, hitro sedel v uho in tako smo lahko hitro prisluhnili njihovemu, sicer malo krajšemu setu.

WITRR so svoj nastop začeli z »očiščevalnim« ritualom in celotno Komuno napolnili z zeliščnimi kadili oz. z nečim, kar naj bi dišalo kakor beli žajbelj. Luči je bilo čez celotni set bolje malo, dvorana pa se je napolnila kolikor se je le dalo, z njo pa se je dvigala tudi vročina, zaradi katere je marsikdo prišel iz dvorane bolj moker, kot pa če bi pravkar prišel iz pod tuša.

Nastop se mi je zdel profesionalen, a mogoče malce nezanimiv za tiste poslušalce in gledalce, kateri jih ne poznajo še tako dobro. WITTR definitivno vedo, kaj počnejo in to s slogom ter eleganco, vendar kot rečeno, morda niso bend, ki bi ga zanimalo predvsem mlajše poslušalstvo.

Definitivno priporočam ogled omenjenega benda, če ne drugega, zaradi intimne atmosfere, ki jo lahko začutite le na takih manjših, a odličnih dogodkih. 

Fotke: Hana Slapar

twitter facebook