recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

3. 4. 2018  Reportaža: Veliki petek in skandinavski napad na Orto  (30. 3. 2018, Orto Bar Ljubljana)
Petkov večer + podaljšan vikend + metal koncert = mokre sanje

Podaljšan vikend ter koncert v petek zvečer so mokre sanje vsakega metalca, ki se čez teden težko udeleži kakšnih koncertov ali drugih dogodkov. Tokrat smo lahko uresničili takšne sanje in prisluhnili gotiskim black metalcem Tribulation ter finskim melodičnim metalcem Insomnium.

Tribulation sem prvič uspel ujeti v Channel Zero na Metelkovi davnega leta 2015, kjer so že takrat dobili mojo polno pozornost. Klasični black metal, zavit v heavy, a hkrati death metalske vode, je odlična kombinacija za četverico Švedov, ki v svoj šov vložijo vso energijo, teatričnim plesom kitarista ter kadilom, ki pravzaprav olajša življenje ljudem, ki se gnetejo v prvih vrstah in neizmerno "švicajo" svojo ljubezen do benda.

Hripavi glas pevca ter basista skupine Johannesa Anderssona je bil ravno pravšnji, da nas je pobožal po zadnjici, hkrati pa tudi dovolj močan, da smo to lahko začutili tudi v sprednjem predelu. Čeprav zvok morda ni bil ravno najboljši, se lahko strinjam, da so to nadoknadili z svojo odrsko prezenco in da so zagotovo skupina, katero bomo še naprej radi spremljali, ko se bodo podali v naše ali bližnje loge.

Predstavljali so najnovejši album Down Bellow, ki vam ga toplo priporočamo!

Insomnium so z moje strani že mnogokrat ogledana skupina. Po vsem tem času še vedno menim, da so Insomnium band, ki svoj resnični potencial pokaže bolj na poletnih festivalih. Tisti oder in svoboda dá njihovim komadom še dodatno moč in energijo, ki se je v klubskih in manjših dvoranah morda ne doživi vedno. V veliki večini so odigrali komad(e) z novega izdelka Winter's Gate,  publika pa se je tresla, plesala ter nasploh uživala ob vsakem komadu posebej, čeprav so mogoče vrhunec dosegli ravno tisti najbolj poznani Down With The Sun, Weather The Storm, While We Sleep in Ephemeral. Atmosfero so dopolnili z temno modro lučjo, tako da so si obiskovalci, kljub polni (in vreli) spodnji dvorani Orto Bara  lahko predstavljali vsaj kanček atmosfere in države tisočerih jezer.

Čeprav sta tokrat nastopili zgolj dve skupini, ljudi to posebej ni motilo, saj so dobili dva odlična "headlinerska" benda in še to na petek zvečer.

Če potegnem hitro, a močno črto pod celotni dogodek: dva močna benda sta dokazala, da sta upravičeno na dobri poti med zvezde, gostje Orto Bara so bili deležni gratis savne, Orto Fest pa se je pričel s polno močjo in energijo tudi na metalskem področju. Naslednji podoben dogodek se bo zgodil 13. aprila (spet petek, čeprav ne gre za podaljšan vikend), ko bodo nastopili naši najljubši WC goregrinderji Gutalax ob spremljavi brutalnežev Spasm in grinderjev Glista.

Fotke: Hana Slapar

twitter facebook