recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

25. 7. 2018  Reportaža: Trohneči Kristus v Velenju  (25. 7. 2018, eMCe plac Velenje)
Čestitke, Velenje, in še na mnogo podobnih razvratov!

Železni aktivizem je v sodelovanju z Metaldays ekipo pokazal, kako se stvarem streže in kako se organizira in izvede konkretni koncert, ne glede na velikost prizorišča ali ekipe. Organizirati tak tip koncerta v takih pogojih (manjši plac, lokacija izven osrednje Slovenije) in da celotna stvar uspe več kot perfektno, je enostavno orgazmično za vse vpletene. Tu vsekakor gre za izredno mlado, a sposobno in izkušeno ekipo, ki ponovno dviguje sceno v Velenju in dokazuje, da se s kupom energije in volje da izvesti konkreten in perfekten dogodek.  Čestitke, Velenje, in še na mnogo podobnih razvratov!

Torej, če se sedaj posvetim kar prvemu bendu, domačim Kholn. Nekoč one-man band, sedaj pa polna black metalska zasedba, prikazuje veliko mero odraslosti kot bend, pa čeprav gre za relativno mlado zasedbo. Pričetek vleče v leto 2013, želja po ustvarjanju in preigravanju materiala je bila še kako videna in slišana na samem koncertu, zaradi česar je tudi bila prisotna močna pozitivna atmosfera. Sicer morajo še graditi kot skupina na nastopu, od slišanega materiala pa jim kljub slabši ozvočitvi ne moremo zameriti nič.

Sledili so srbski deathrash bojevniki Infest. Če skupine ne poznate, vam sledi samo eno. Oditi na prvi njihov koncert v vaši bližini. Bend, ki ima v svojih vrstah že kar 5 plošč, nam je hitro dal vedeti, da bo celotni njihov set hiter, masten ter ubijajoč, humorni vložki pevca/kitarista Vandala pa so bili preprosto genialni. Vidi se jim, da izredno cenijo svoje poslušalce in da živijo glasbo, katero preigravajo. Publiko jim je uspelo ogreti do te meje, da so sprožili celo požarni alarm zaradi vse vročine, ki je nastajala ob vrtenju vratov in razprodanega prostora v Velenju.

Rotting Christ se resnično zavedajo povezave med glasbeno skupino in svojimi poslušalci, konec koncev pa tudi pri odnosih z drugimi bendi. Ta povezanost se odlično pokaže sploh na klubskih koncertih omenjene skupine od prvega tona uvodnega komada pa vse do zadnjega vzklika bisa. To ni bil zgolj show nastop. Bil je celotni ritual. Če primerjam zadnji klubski nastop Rotting Christ v Sloveniji, natančneje v Gali Hali, se lahko ljubljanski nastop gladko skrije. Vzdušje je bilo enostavno boljše kot tisto v Ljubljani, ljudje so bili več kot vidno bolj zagreti. Velenjski plac je bil nabit do zadnjega kotička, komadi so pokali eden za drugim, brez premorov, brez kompromisov. R. C. definitivno so klubski bend, pa čeprav jih lahko dostikrat vidimo na festivalih in jim tudi tam ne morem zameriti niti nobene morebitne napake. Seveda gre tudi čestitati Grkom na zavidljivih 30 let blasfemije!

Kot zadnji bend je nastopila skupina Nature, ki pa sem jih bil primoran izpustiti, saj me je RC nastop ožel do konca. Pa drugič ...

twitter facebook