recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

reportaža

22. 5. 2014  Reportaža: Teden mladih v Kranju, metal večer  (15. 5. 2014, Kranj Down Town)
Teden mladih v Kranju je pač res en poseben teden, če nič drugega, je najdaljši v letu.

Na vetroven četrtkov večer se je pred Downom v Kranju odvijal že tradicionalni metal večer v okviru Tedna mladih. Ponavadi je to dobro obiskan dogodek, ki vsaj po vremenu spominja na poletni mini festival. Letos žal ni bilo tako. Bilo je hladno in temu primerno je bila razpoložena tudi - vsaj ob začetku - maloštevilna publika.

Koncert so odprli kranjski Ransom Call, od katerih sem definitivno pričakoval več. S tako neenergičnim nastopom bi jim uspelo uspavati še najbolj razposajenega border kolija. Še vedno velja, da skupina od publike dobi tisto, kar sama da. V primeru Ransom Call - bore malo. Tudi majhen oder ni izgovor. Prav zanimivo je, da so vse skupine imele pet članov, tako smo v istem večeru videli, kaj se da narediti s prostorom, ki ti je odmerjen.

Naslednji: Use Less. Že vsem dobro poznani kamničani so s seboj pripeljali tudi nekaj publike, kar se je poznalo na atmosferi. Nadvse zanimivo pa jih je bilo videti v novi zasedbi, s pevko. Na videz droben deklič premore kar nekaj energije, na žalost pa ne premore načina petja, kot smo ga bili vajeni od Tavte. V tem oziru še ni zapolnila njegovih pajkic. Mogoče je šlo za tehnične težave, mogoče za tremo, mogoče vsakega po malo, a na trenutke je bilo kar težko poslušati. Vseeno so le nekoliko dvignili publiko, česar so bili zagotovo veseli Sarcasm.

Kaj preveč besed o njih ne bi zgubljal. Verjetno vsi dobro poznate slovenske thrasherje stare šole, ki praznujejo 25. obletnico prve plošče. Mladičem, s katerimi so si tisti večer delili oder so pač pokazali, kako se stvarem streže. Šus! Brez baladic in kao čustvenih solaž. Ne pravim, da je s tem kaj narobe, ampak cel večer se je odvijal tako počasi, da je bil nastop Sarcasm kar močan kontrast prejšnjima skupinama.

Kot celota je bil večer prav prijeten, kljub jesenskemu vremenu, in upam, da se bodo metal koncerti v okviru Tedna mladih odvijali še naprej. Teden mladih v Kranju je pač res en poseben teden, če nič drugega, je najdaljši v letu.

Foto: Primož Pičulin

twitter facebook