recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

reportaža

22. 5. 2014  Reportaža: Teden mladih v Kranju, metal večer  (15. 5. 2014, Kranj Down Town)
Teden mladih v Kranju je pač res en poseben teden, če nič drugega, je najdaljši v letu.

Na vetroven četrtkov večer se je pred Downom v Kranju odvijal že tradicionalni metal večer v okviru Tedna mladih. Ponavadi je to dobro obiskan dogodek, ki vsaj po vremenu spominja na poletni mini festival. Letos žal ni bilo tako. Bilo je hladno in temu primerno je bila razpoložena tudi - vsaj ob začetku - maloštevilna publika.

Koncert so odprli kranjski Ransom Call, od katerih sem definitivno pričakoval več. S tako neenergičnim nastopom bi jim uspelo uspavati še najbolj razposajenega border kolija. Še vedno velja, da skupina od publike dobi tisto, kar sama da. V primeru Ransom Call - bore malo. Tudi majhen oder ni izgovor. Prav zanimivo je, da so vse skupine imele pet članov, tako smo v istem večeru videli, kaj se da narediti s prostorom, ki ti je odmerjen.

Naslednji: Use Less. Že vsem dobro poznani kamničani so s seboj pripeljali tudi nekaj publike, kar se je poznalo na atmosferi. Nadvse zanimivo pa jih je bilo videti v novi zasedbi, s pevko. Na videz droben deklič premore kar nekaj energije, na žalost pa ne premore načina petja, kot smo ga bili vajeni od Tavte. V tem oziru še ni zapolnila njegovih pajkic. Mogoče je šlo za tehnične težave, mogoče za tremo, mogoče vsakega po malo, a na trenutke je bilo kar težko poslušati. Vseeno so le nekoliko dvignili publiko, česar so bili zagotovo veseli Sarcasm.

Kaj preveč besed o njih ne bi zgubljal. Verjetno vsi dobro poznate slovenske thrasherje stare šole, ki praznujejo 25. obletnico prve plošče. Mladičem, s katerimi so si tisti večer delili oder so pač pokazali, kako se stvarem streže. Šus! Brez baladic in kao čustvenih solaž. Ne pravim, da je s tem kaj narobe, ampak cel večer se je odvijal tako počasi, da je bil nastop Sarcasm kar močan kontrast prejšnjima skupinama.

Kot celota je bil večer prav prijeten, kljub jesenskemu vremenu, in upam, da se bodo metal koncerti v okviru Tedna mladih odvijali še naprej. Teden mladih v Kranju je pač res en poseben teden, če nič drugega, je najdaljši v letu.

Foto: Primož Pičulin

twitter facebook