recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

reportaža

19. 4. 2013  Reportaža: Ta reportaža je kurac  (11. 4. 2013, Klub Gromka)
jaz sem zelo srečen citat

Oh ja, nightliner turneje. To je to, ko se ugrabi par nič hudega slutečih glasbenikov in 'glasbenikov', se jih fukne na avtobus in pošlje po vaseh, da širijo svojo glasbo z odrov. Ampak pri teh paketih je vedno hakeljc. Recimo, da imamo tri bande in s tem usekajmo nepotrebno primerjavo, kaj se zna zgoditi v teh primerih. Pri našemu priljubljenemu distributerju naročimo tri zebre. Kaj se zgodi? Dobimo tri zebre, ampak ena izmed njih je zgnila, požrla svoje lastne notranje organe in gleda reality showe. Lahko pa se tudi zgodi, da dobimo dve zebri in posteljnino bordo rdeče barve.

Torej, zraven dveh dokaj solidnih bandov dobimo totalen offtopic ali pa totalen kurac. Kdaj tudi oboje v enem. Tokrat se je naročilo tri zebre, dobili smo dve, s tem, da je druga bila tista ta zgnila. In imela je Fight Club sindrom. A na srečo se je izkazalo, da ima prva zebra trojno vrednost in uraden naziv kot animalistic blowjob princess. Naziv, za katerega smo se potegovali (pun intended) vsi člani Profanity ekipe, a ga nihče ni dobil. Poraz je bilo težko pogoltniti (pun intended).

'O čem ta kurac piše?'
- Carl Sagan o tej reportaži

Odgovor sledi: namesto In Vain, Solefald in Vreid smo dobili dvojno dozo In Vain in enojno Vreid. Ampak do tega bomo prišli kasneje. Sedaj je čas, da se profesionalno razpišem o nastopih.

In Vain: kurac

No dobro, pobje obvladajo svoja glasbila, a sama tehnika in uigranost pomeni drek, če je glasba bolj … ne. Sicer se je videlo, da so se trudili, samo jebiga, tudi Hitlerjevi starši so se trudili.

Naj bi šlo za progresivni black/death metal, kar v osnovi ne zveni slabo. Ampak ti bog mater kastrirana pizda, ti so mojstri uničevanja solidnega komada. Recimo, da se komad začne obetavno. Prebavljiva glasba, ne baš nekaj zanimiva, nič novega, a prebavljiva, na redke momente kar impresivna … in potem vmes padajo clean vokali. V takšni glasbi znajo biti clean vokali kul popestritev, ampak ne pa neko melodramatično jamranje pospremljeno z nekimi generičnimi jokavimi riffi. Najhuje je, kako se boleče očitno sliši, da so tisti žilomasakrirni deli na silo zmetani zraven. Ej, gremo uničit naše komade, da bomo imeli več najstnic na koncertu. GENIALNO!

Na srečo se je njihov koncert končal.. Na vrsti so bili Solefald in sedaj je čas za zlovešči ampak.

AMPAK!

Ni jih bilo. Na kratko, Solefald je bolj kot ne studijski band dveh osebkov. Eden se je pridružil turneji šele pri kasnejših datumih (torej ne v Sloveniji), drugi pa je sicer bil v bližnjem hotelu, ampak je kakšne pol ure pred koncertom poslal sms, da ga pač ne bo, kar je bilo na pol pričakovano, ker je bil človek kar prijetno bolan. Torej, Solefald brez Solefald?

Glede na to, da so In Vain live/spremljevalni band za Solefald, so se torej odločili, da bodo oni poskušali odigrati njihovo glasbo brez obeh osnovnih članov.

No, lahko rečem samo, da so se potrudili. <- vstavi zlovešči ampak in spremljevalni stavek + Hitler

Naslednji del berite z glasom pripovedovalca iz starih risank o superherojih:

Meanwhile, somewhere hidden in Norway.

There were four ordinary Norwegian men. They were minding their own business when suddenly a distress call disturbed their blissful existence. They rushed towards the crysis screen where they saw innocent Slovenian people in Klub Gromka. Their screams were loud, their torture great, their despair indescribable.

Suddenly, one of the Norwegians screamed that it's nigh time for a transformation. What kind of a transformation? Well, gather around people, for I have a secret to tell you. These ordinary Norwegian men aren't so ordinary as you think.

 

When crisis strikes, they become Vreid! Black metal crime fighting force from Norway! When transformed, they rushed to their Vreidmobil and raced towards Klub Gromka to fight crime.

The crime against music.

Sedaj lahko nehate brati z glasom pripovedovalca iz starih risank o superherojih. Ali pa tudi ne. Lahko s tem glasom govorite do konca življenja za vedno, dokler se vam ne strga.

Vreid so zavzeli oder, se razgledali po publiki in ji takoj ponudili odrešenje. Se vidi, da imajo za seboj celo pizdarijo koncertov, ker so kilometrino s ponosom pokazali.

Publika je s poplavo v vagini goltala komad za komadom, ki so jih pridno nizali. Sicer so bili obiskovalci na začetku bolj neodzivni zaradi prejšnjih grozot, a ljudje so prej kot slej padli pod hipnozo norveških superherojev in pokazali nekaj življenja izpod odra.

Najbolj so zažgale njihove rock'n'rollersko obarvane stvaritve, ker je publika ob njih najbolj ponorela. No, ponorela … rahlo bolj poplesavala kot sicer. Dober in prijetno glasen zvok jim pri tem nista škodila, je pa na trenutke izpadel lightshow rahlo smešen. Na srečo ni bilo stroboskopskih luči, ker so debilne, tako da je njihov lučkar improviziral s tem, da je blastal po gumbu za belo luč. Izpadlo je rahlo neumno in moteče, ampak na srečo ne tako neumno in moteče kot strobe.

Ponudili so nam sprehod po diskografiji in se niti niso preveč osredotočali na letošnji Welcome Farewell, katerega so predstavljali na turneji. Namesto tega so nam …

signal lost

twitter facebook