recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

14. 2. 2016  Reportaža: Sosedski odnosi in policija  (13. 2. 2016, Klub Gromka)
Sladek začetek dobre glasbe se je na žalost končal grenko, ampak, kot velja večkrat izrečen stavek, dobili so spopad, ne pa vojne.

Če se je na enem koncu Slovenije 13. 2. 2016 odvijala 11. obletnica kolektiva Hardcore Koper, se je v Ljubljani odvijal koncert hrvaške skupine Ponor ter domačinov Iamdisease.

Obe skupini na naši strani nista tuji, kajti album skupine Ponor (osveži spomin – člani skupin razpadlih skupin Senata Fox, Amok …), imenovan Ovo Je Kraj smo recenzirali 3 leta nazaj, Iamdisease (ponovna osvežitev spomina – gre za člane skupin Elodea, Man In the Shadow, A Murder Theory, Kennyball Smith) pa smo vam predstavili skozi intervju, kot tudi skozi recenziji obeh albumov.

Torej, sobotni večer so odprli sosedje Ponor, ki so v dobrih 30 minutah odigrali vse, kar so imeli kot skupina na razpolago. Odigrane skladbe (med njimi Sve što znaš, Ovo je kraj, Zbog tebe za tebe …) so publiko več kot navdušile in vse je kazalo na to, da bomo priča nepozabnem večeru, kar posledično je tudi bil. Skratka, Ponor so v svoji temačni preobleki HC-ja naredili popolno podlago za domače Iamdisease.

Sledeči so nastopili hitro, burno, mastno, težko in brez zadržkov. Dobrih 20 minut smo poslušali vokalno nerganje (mišljeno v pozitivnem smislu) vokalista Marka Rusjana, katerega je temačno spremljal preostanek skupine (se pravi Ivo, Tomaž in Jan).

Ampak!

To ne more biti res, ampak je bilo. Priča smo bili prekletstvu kluba Gromka, kajti koncert je prekinila policija. Super, hvala možje v modrem – še takrat, ko grem na koncert, ga morate uničiti in to še takrat, ko sem končno dvignil rit in si prvič ogledal Iamdisease, me ''zjebete'' vi. Hvala!!!

Kaj so modri so možje v modrem našli tokrat, ne vem in me niti ne zanima, kajti vem le, da so uničili koncert. Kljub hitri prekinitvi koncerta pa lahko rečem, da so Iamdisease v kratki ''minutaži'' vseeno razvneli publiko in verjamem, da nobenemu ni žal, da se je koncerta udeležil.

Sladek začetek dobre glasbe se je na žalost končal grenko, ampak, kot velja večkrat izrečen stavek, dobili so spopad, ne pa vojne.

Foto: Primož Kovačič Prajmy

twitter facebook