recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

reportaža

14. 6. 2013  Reportaža: Saxon v Šiški  (12. 6. 2013, Kino Šiška)
Dan je bil ravno pravšnji, vsaj slabo vreme ni moglo biti izgovor, da se komu ni dalo na koncert.

Začetek poletja v Ljubljano vedno privabi kakšen kul bend, včasih tudi več njih, odvisno kako žanrsko omejen si. Sredin večer so vsem ljubiteljem heavy metala popestrili britanski Saxon, ki so se vrnili po dveh letih. Tokrat so jih spremljali Ac Angry, kot lokalna predskupina pa so nastopili Metalsteel.

Dan je bil ravno pravšnji, vsaj slabo vreme ni moglo biti izgovor, da se komu ni dalo na koncert. Tehten razlog za neudeležbo pa je izpitno in maturitetno obdobje. Sklepam, da je ravno to botrovalo nekoliko slabšemu obisku koncerta, saj dvorana ni ravno pokala po šivih.

Domače Metalsteel sem na žalost, zaradi zgodnjega začetka koncerta, zamudil. Sicer podpiram zgodnje začetke koncertov sredi tedna, ker je človek še vedno lahko doma ob zgledni uri in je naslednji dan v službi spočit, ampak tokrat se res ni izšlo, meni in še komu verjetno. Vsem prizadetim zaradi manjka Metalsteel v reportaži se opravičujem.

Naslednji so bili, logično, Ac Angry. Nemški band, ki je verjetno  večini Slovencev še neznanka.  Njihova prva studijska plošča šele prihaja, slišano pa je zvenelo vredu. Hard rock/heavy metal v modernejši preobleki. Nastop je bil suveren, odrska prezenca tudi, le odziv publike je bil nekoliko mlačen. Najbrž se mi je tako zdelo tudi zaradi slabo napolnjene dvorane. Kakorkoli, dobro so opravili delo ogrevalnega banda, ker če niso ogreli ljudi, so pa definitivno dvorano, v kateri je postajalo vse bolj vroče.

Kratka pavzica in potem dalje z legendami heavy metala, ki na turneji predstavljajo že svoj dvajseti album! Mislim, da njih res ni potrebno posebej predstavljati. Kot že rečeno so predstavljali nov material, vendar brez klasik nikakor ni šlo. Za kar sem vesel. Novejši material mi nikakor ne potegne, še vedno sem najbolj zadovoljen, ko slišim  Crusaderja, Princess of the Night, Strong Arm of the Law in tako naprej. Tudi preostanek dvorane je očitno najbolj užival ravno, ko so igrali klasike. Postalo pa je že prekleto vroče in osvežitev za šankom je bila nujna. Kot sem že na začetku omenil, dvorana ni bila pretirano polna, posledično tudi na šanku ni bilo vrste, kar je kul. Ampak ne organizatorju. Skratka, koncert je bil vredu, težko pa rečem, da kaj več kot to. Saxon so profesionalci in koncert so odigrali korektno, če se ne motim so igrali skoraj dve uri (pozabil sem pogledati na uro ob začetku, sram me bilo), vendar hudih presežkov ni bilo. Zaradi vročine sem pogrešal samo kakšno prižgano klimatsko napravo, ali pa še bolje, da bi bil koncert nekje zunaj. To bi bila zmaga!

Aja, če tole bere kdo iz Kina Šiška ali pa organizator - ena ideja. Dajte enemu izmed varnostnikov kakšen zvonček s katerim bi zacingljal, ko bi bend začel igrati. Kaj pravite?  To bi bilo ljudem, ki cenimo svež zrak, zelo po godu.

Za fotke se zahvaljujem Blekiju.

twitter facebook