recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

17. 3. 2013  Reportaža: Sabaton osvojili Šiško  (12. 3. 2013, Kino Šiška)
Med prvim predahom je na oder zletelo celo nekaj modrcev.

Torek je bil dan, ko se je švedski imperij vrnil v Slovenijo. V manj kot enem letu so Sabaton spet osvojili eno izmed naših koncertnih prizorišč. Poleti je bil to Tolmin, zdaj pa Ljubljana, natančneje Kino Šiška.

Že sam pogled na parkirišče prizorišča je napovedoval lep večer, saj je na koncert prišlo staro in mlado (dobesedno) iz cele Slovenije. Ja, predvsem Slovenije, kar je malce šokantno, glede na to, da je bil koncert praktično razprodan. Očitno so Sabaton trenutno res eden najbolj vročih bendov. Celoten dogodek je zaznamovalo izjemno ozračje. Od prvega komada prve skupine, do zadnjega rifa Sabaton, je publika skandirala, skakala, ploskala in pela skupaj z bendom. Presenetljivo je bilo, da niti ni bilo pomembno, katera skupina je stala na odru.

Že pri Wisdom je bilo razpoloženje izjemno, še bolj pa me je presenetila polnost dvorane. Ta je bila že takoj več kot polovično napolnjena, publika pa kot rečeno že čisto zrajcana. Meni sicer pred tem neznani Wisdom name niso naredili pretiranega vtisa. Lahko bi jih označil za eko-power metal, 100% reciklirano. Prisotni v prvih vrstah so žurali na polno in po tem sklepam, da so bili dobri. No, pa saj jim ne morem nič zares zameriti. Imeli so energijo, dobro so igrali, le meni niso sedli, z izjemo coverja Iron Maiden.

Drugi so oder zavzeli švicarski Eluveitie. Ja, tudi z njimi imam problem, zelo hud, ne prebavljam jih. Zato sem se jim gladko ognil. Hiter pogled v dvorano je ponudil podobno sliko, kot pri Wisdom. Spet izjemno razpoloženje in še bolj polna dvorana.

No, vsi pa vemo zaradi česa smo zares prišli. Sabaton! Publiki se je trgalo že pri Final Countdown. Po intru pa takoj šus v glavo. Kot na Metalcampu so začeli z Ghost Division in res je bilo lepo videti ljudi, ki sodelujejo z bendom, in ne, da jih ta prosi na kolenih za vsaj malo ploskanja. Med prvim predahom je na oder zletelo celo nekaj modrcev. Na žalost sem bil predaleč, da bi videl, ali so bili pred tem varno spravljeni v torbicah, kar je izjemno bedno, ali so bili slečeni v tistem trenutku, za točno ta namen. Sabaton so nam trikrat ponudili, da sami izberemo med dvema skladbama, kar bilo kar kul, vendar so ljudje itak izbrali tisto, kar smo že slišali na Metalcampu, še ne leto tega. Ena izmed izbir je bila tudi švedska verzija Lifetime of War ali švedska verzija Carolean's Prayer. No, spet je na oder priletelo darilce, tokrat roza girlie majčka s Sabaton logom. Publika je enoglasno zahtevala naj jo Joakim obleče. In jo je. Oblečen v to roza majčko je odpel celoten Lifetime of War, v švedščini, kar je zadevo naredilo še bolj komično njihovemu lučkarju.

Kakorkoli, koncert je bil 100% popolno oddelan in lahko si samo želimo več koncertov s takim vzdušjem. Motila je le setlista, ki se skoraj ni razlikovala od tiste, ki so jo igrali na Metalcampu, po drugi strani pa so ljudje očitno zahtevali tako, saj sta bila dva od treh komadov ponujenih na izbiro igrana že v Tolminu. Pomembno je, da je bila večina ljudi zadovoljnih s koncertom, v kar pa sploh ne dvomim.

twitter facebook