recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

26. 9. 2015  Reportaža: Queen of the Stoned Jesus na 200 stopinj brez kisika  (20. 9. 2015, Klub Gromka Metelkova Ljubljana)
Še ena stonerijada v Gromki!

Report: Cveto Ramšak

Foto: Nina Kožica

Mičo ne popušča s stonerskim ozaveščanjem Slovencev, dasiravno 20 let po njegovem vrhuncu. Vsaka čast, BodiRoža, pohvaljen! Čeprav nisem pretirani ljubitelj stonerskega riffanja, me je bolj zanimal pomp okoli Švedov GREENLEAF, ki so celo uspeli razprodati Gromko na nedeljski večer.

Ne bom se skrival za dejstvom, da sem Greenleaf le mimobežno počekiral, da ne poznam vseh besedil in da se nisem zadeval z basistom ... ampak, kljub vsej tej fami okoli njih mene niso prepričali. V klubu je bila neopisna vročina od vseh teh razgretih GL fenov, zato sem poslušal vsak drug oz. tretji komad, medtem sem zunaj hladil jajćke. Vem, pravi fen me že ima v šah mat poziciji, če bom nadaljeval v tem "tale bend smrdi" tonu, ampak roko na srce, meni so bili bližji nekakšni Queens of the Stone Age sprdačini kot kakšnemu Kyuss riffanju, požegneno by Wino. No, in prav to dejstvo me je tudi najbolj zmotilo. Nakar me Nina opozori še na eno dejstvo – v enem komadu je refren prav rip off od Queensov!   

No, moje jamranje skoraj nobenega ne zanima, kar je dokazala tudi polna dvorana prešvicančkov, ki so vidno uživali v ponujenem. Osebno bi raje videl oz. slišal kake Dozer oz. še raje Demon Cleaner (naslov Kyuss komada, btw), od koder dejansko prihajajo člani GL in furajo meni ljubši doomersko usmrajeni zvok, ki zapolni še najmanjšo poro na telesu ...

Za njimi Ukrajinci STONED JESUS, ki so Gromko obiskali že najmanj dvakrat, če se ne motim, in iz obiska v obisk dokazovali, da so bend, ki je rojen za špilanje na odru. V nedeljo so se sprehodili od nekoliko bolj stonersko začinjenih riffov, pa vse do tistih skoraj primitivnih Black Sabbath prijemov, ki vsakega pravega old school doomerja ne bi pustili na suhem. Če bi dali še kak brk ali dva na image, bi prav zagotovo še bolj zapalili live. Tako pa so samo zapalili, marsikoga zabedirali s ponavljajočimi se riffi, vsekakor pa držali savna feeling do konca koncerta.  

No, kakorkoli že, danes je ponedeljek, pa še na nek dež se pripravlja ... mogoče idealen trenutek, da razvalim en "Stormy Monday" by Stoned Jesus?

Avtor:
twitter facebook