recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

22. 2. 2017  Reportaža: Pesmi žalosti in nostalgija 90-ih  (7. 2. 2017, Gala Hala Metelkova Ljubljana)
Nepričakovana zmaga prvega benda, pričakovan dolgčas drugega in zmaga večera - glavni bend!

SWAIN

Za ogrevanje celotnega večera so poskrbeli Swain. Skupina sicer na sceni ni nova, ker so se nekaj let nazaj imenovali This Routine Is Hell in so preigravali malce drugačno zvrst kot to, kar smo slišali pri Swain.

Torej, This Routine Is Hell so preigravali nekakšen ''razpičkano'' umazan HC, ki se je čez čas spremenil v nekakšno mešanico grungea in zvokov 90-ih pod imenon Swain. Sicer sem izdaje od Swain  (Heavy Dancing ter The Long Dark Blue) poslušal, ampak mi ni nobena skladba ni bila tako dobra, da bi rekel, »da sem na to-in-to skladbo čakal celoten nastop.«

Začetek ni bil po mojem okusu, preveč me je zadeva spominjala na The Smashing Pumpkins in večino alternativnih skupin iz 90-ih. Ampak, ko zdaj zadevo gledam kot celoto, le-ta sploh ni slaba, ne glede na to, da smo na odru videli kopiranje Kurta Cobaina (za 12 let stare bralce – Kurt Cobain je bil pevec Nirvane in ikona grunge žanra). Na koncu je zadeva zvenela bolje kot pričakovano in Swain so koncert po mojem opravili z odliko.

ANGEL DUST

Drugi po vrsti so nastopili Angel Dust. Skupina mi že od samega nastanka ni glih všeč – natančneje mi gre na živce vokalist Justice Tripp (kreten, ki je pred leti oboževalcu zlomil čeljusti, ko je še prepeval v Trapped Under Ice). Skratka, Angel Dust po mojem mnenju – tako kot na albumu – niso dosegli minimalnih standardov in so bili »meh«! V živo se je vse skupaj slišalo kot kopiranje Agnostic Front in odvečnega deleža vizualne samohvale vokalista Trippa. Vsaka skladba je bila identična in vse skupaj je delovalo porazno.

Osebno mnenje – bolje, da jih ne bi bilo.

Vrhunec večera pa so na odru predstavili nosilci turneje Touche Amore. Skupina ne potrebuje predstavitve, ker so v dobrem desetletju obstoja postali precej poznani, sploh od albuma Parting The Sea Between Brightness And Me (2011, Deathwish Inc. Records) naprej.

Priznati moram, da sem bil malce skeptičen glede izbora skladb, ker sem bil prepričan, da bom poslušal novitete iz pravkar izdanega albuma Stage Four, ki je sicer dober album, ampak moje srce ostaja pri Parting The Sea Between Brightness And Me.

Ampak!

V dobri uri so Touche Amore odigrali razporejen delež skladb iz celotne diskografije, s tem, da jih je bila večina prav iz Parting The Sea Between Brightness And Me (bom precej klišejski – čakal sem skladbo Home Away From Here – in sem jo tudi hitro prejel).  Dobra ura igranja brez napake in dobrega vzdušja. Tudi časovno je zadeva bila ravno pravšnja, ker ni bilo prekratko niti predolgo – skratka, top notch.

twitter facebook