recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

reportaža

27. 2. 2016  Reportaža: Nizozemska študentka sociologije   (26. 2. 2016, Orto Bar Ljubljana)
For I Am King: Definitivno metalcore, kakršen bi moral ob začetku leta 2000 naprej ostati – brez odvečnega jamranja in homoerotičnih fantov, ki jokajo ob zlomljenih srčkih.

Skunka sta za popestritev zadnjega februarskega petka poskrbela, da nam ne bo dolgčas in iz dežele ''kavarn'' ter Heidi deklet pripeljala skupini 2 Years To Apocalypse ter For I Am King.

Obe skupini sta na našem tržišču dokaj neznane (predvidevam, kajti obisk je bil daleč od razprodanega, kaj šele dobro obiskanega, a smo se kljub temu prisotni, kar dobro zabavali.

Za otvoritev so poskrbeli 2 Years To Apocalypse, kateri so postregli z novodobnim metalcore žanrom, ki meni po resnici povedano ne odgovarja najbolje.

Po predhodnem poslušanju njihovega albuma oz. skladb na kanalu youtubevnisem bil ravno navdušen, ker me moti dvojni vokal smer dretje-čisti vokal-growl-skupno jamranje zavito v breakdowne modernejših skupin. Ampak kljub temu smo na Profanity.si ''fer'' igralci (govorim zase – za Ivana in Jovota to ne bom trdil), smo si zadevo vseeno ogledali v živo…in na žalost prejeli pričakovano.

Sicer se zadeva sliši v živo bolje, kot na youtubu, a me še vedno ni fasciniralo. Mladinci sicer igrajo dobro in se trudijo a je vse skupaj bilo preveč….preveč…uporabljeno?!

Na prvi vtis sem prejel občutek, da poslušam pomladek skupine Deadlock, ki pa mi nikoli ni bila pri srcu in mogoče je tudi to pripomoglo k temu, da sem bil daleč od stanja fasciniranja.

Kljub monotonosti moram priznati, da so se potrudili maksimalno.

Po skupini 2 Years To Apocalypse pa so prišli na vrsto For I Am King, ki pa so pri kreiranju metalcore glasbe ubrali povsem drugačno pot, kakor uvodni 2 Years To Apocalypse.

V skorajda eni uri so nam postregli celoten EP Revengeance, kot tudi nov single We All Have Demons.

Mala vokalistka je v besu postregla precej lično dozo agresije po povsem enakem načelu, kot skupini Undying ter Walls Of Jericho (zgodnja leta, ko so bili še dobri).

Ob spremljavi pristnih solo vložkov in hitrega bobnanja ter kričečega nerganja (brez čistih vokalov) pevke verjamem, da je zadeva marsikomu hitro zlezla pod kožo.

Osebno mnenje?

Definitivno metalcore, kakršen bi moral ob začetku leta 2000 naprej ostati – brez odvečnega jamranja in homoerotičnih fantov, ki jokajo ob zlomljenih srčkih.

Skratka, koncert je bil vreden ogleda in verjamem, da bosta obe skupini, kaj hitro tudi prejeli zasluženo prepoznavnost, čeprav verjamem pri različni publiki.

Foto: Prime Time

twitter facebook