recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

28. 7. 2018  Reportaža: Metaldays 2018 warm-up party  (11. 7. 2018, Kino Šiška Ljubljana)
Fantastična uvertura v Metaldays!!!

Dobrih 10 dni pred začetkom letošnjega pekla v raju, so oder Šiške shladili Američani B, ki smo jih sicer lahko videli lani ravno na omenjenem festivalu v Tolminu, ter kar dva domača benda, Metalsteel in Eruption. Lepo je bilo videti, da je kljub neprijetnim vremenskim razmeram vzdušje tudi že pred koncertom prijetno naraščalo, v zraku so bila še zadnja dogovarjanja za letošnje razvrate na tolminskih tleh ter seveda pogovori o trenutnih koncertih. Vzdušje celotnega koncerta je bilo tokrat bolj kot ne intimno ter lahkotno do te mere, da je bilo na ta večer spočetih tudi nekaj otrok v bližnjih WC-jih.

Večer je dobesedno zaružil kitarist Čuk iz Eruption, ki si je dal duška kar takoj ob vstopu na oder. Glasen krik iz njegovega grla je dal jasno vedeti, da se Eruption niso prišli zajebavat in da bojo zadevo izpeljali do maksimuma. Vokalne sposobnosti Bucota res niso izdale, publika je uživala v vsakem momentu, prav tako pa je bilo prijetno videti, da se je že takoj na začetku začelo zbirati pravo malo ljudstvo pod odrom. Kemija v tem bendu je ravno pravšnja in ni tista "naštudirana in prljava", kar da res dober vibe in sporočilo tudi njihovim fenom.

V relativno kratki menjavi so na oder prispeli Metalsteel. Z njihovimi večnimi klasikami so nas spremljali skozi svoj repertoar, hkrati pa so na oder povabili tudi plesalke Tribal Bizzare, ki so popestrile eno izmed njihovim pesmi. Metalsteelom se krepko poznajo leta delovanja in so mogoče še bolj sproščeni kot Eruption. Koncert so izpeljali, kot se spodobi, za konec pa sta nas pričakala še klasična hita, Novi Svet in Heavy Metal is our Religion.

Za razliko od nekaj let nazaj v Kinu Šiška je nastop ameriških Iced Earth, ki slavijo 30 let metaliziranja, bolj spominjal na lanski nastop na Metaldays. Kvintet je tako dal poudarka aktualni plošči Incorruptible, za razliko od preteklih let pa so ostali komadi tudi bili bolj bojevite narave, ne pa toliko baladno usmerjeni, čeprav smo možate solzice še vedno lahko potočili ob komadih I Died For You ali pa Watching Over Me. V dobrih 90 minutah so možje pičili bojevito, suvereno in hkrati sproščeno, pika na i pa je bil zaključek v obliki komada Pure Evil.

Sam koncert je torej bil fantastična uvertura v letošnji festival Metaldays, minus štejemo le tistim res pretiranim nogometnim navdušencem, ki so vsak prost trenutek festa namesto metalskemu druženju raje namenili malim ekranom svojih mobitelov.

Fotke: Simon Pelko

twitter facebook