recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

1. 11. 2015  Reportaža: Ko zagodejo Finci  (14. 10. 2015, Kino Šiška Ljubljana)
Mešani občutki ...

Po štirih letih so  Slovenijo zopet obiskali finski godci Apocalyptica, tokrat v okviru turneje, v sklopu katere promovirajo najnovejši album Shadowmaker, spremljali pa so jih avstralski rokerji Tracer
Koncert v Kinu Šiška se je začel do minute točno. Na oder so stopili Tracer, moja ušesa pa so bila malo razočarana. Pričakovala so vsaj dobro mero heavy metala, dobila pa so neko čudno mešanico popa in hard rocka. Bend se je na odru obnašal temu primerno in bilo je že žalostno smešno, kako so poskušali ljudi spraviti v smeh, vendar jim to zmeraj ni uspelo najbolje.  Sicer so se določeni imeli fino, ampak po mojem mnenju bolj zaradi dejstva, da se bo kmalu iztekel tisti 35-minutni set, ki jim je bil namenjen in da se bodo tako kmalu zatem spokali dol z odra.
Po nekajminutnem odmoru se je pričel set Apocalyptice. Publika je zakričala od veselja, Apocalyptica pa so začeli hitro in udarno ter tako odlično otvorili svoj set. Odigrali so tako svoj material kot seveda priredbe Metallice in cela dvorana je zraven prepevala komade, kot so Master of Puppets, One in podobni.  Zaigrali so tudi Zdravljico in tako še dodatno navdušili obiskovalce.

Tu pa bi dodal AMPAK.

"So how many of you own a copy of Shadowmaker? Nice. And what about the others? What the actual fuck is wrong with you? Well I'm sure you will fix that right after the show."  Razumem, da je bend na turneji zaradi promocije nove plate, a takšni govori se mi zdijo malce mimo. Da ne bo izpadlo, da samo jaz nergam – podobne pomisleke sem opazil tudi pri drugih, s katerimi sem debatiral.
Sam nastop Apocalyptice je bil drugače izvsten, odličn performans in luči so opravili svoje, vendar kot prej rečeno, bi lahko odnos do publike lahko bil mnogo boljši.  Končali so sicer 10 minut pred obljubljeno časovnico, vendar se ljudje niso kaj preveč ozirali in tarnali. Sami komentarji publike so bili zelo različni – od tega, da so sredi koncerta kar zaspali, do tega, da jim je bilo odlično ali pa da bi zgolj kaj malega spremenili. 
Sam bi zaključil nekako takole: ja, definitivno jih bom še kdaj obiskal, vendar je odnos do ljudi, kateri dejansko kupujejo njihove CD-je in merch precej mačehovski in tudi nevešče oko lahko takoj razbere pravi cilj tega benda, kar se seveda lahko maščuje dotičnim kdaj v prihodnosti. Just sayin' ...

Fotke: Simon Pelko

twitter facebook