recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

reportaža

22. 10. 2013  Reportaža: Buka da te sfuka  (19. 10. 2013, Klub Gromka Metelkova Ljubljana)
Tako sm se najedu, da me bobnčki bolijo.

Kulinarično poslastico je priravil chef extraordinaire, mr. Cveto Ramšak.

Sestavine:

1x Gromka

19,10 litra piva

1x TCO

1x VOS

1x Jucifer

američke cigare

Priprava:

Najbolje, če se ustavimo kar v klubu Gromka, saj menim, da je najbolj primeren plac za tovrstno specialiteto. Na začetku v klub spustimo veliko diskać dima, da se lepo porazporedi med prisotnimi, ki jih po oz. pred vsakim naslednjim komadom zaslepimo s stroboskopom. Ko atmosfera zavre, The Canyon Observer štarta! Ne bomo potrebovali veliko časa, da uvidimo, da smo na pravi poti: boben je bobneč, tajt ku prasica, izredno discipliniran in samo on narekuje filingu, kdaj naj pride do erekcije. Godbena podlaga diha, duši prisotne s svojim dihanjem. Strune so mastne, ne potrebujejo ničesar, s čimer bi zgostili zadevo. Bosonogi ter postavni mladenič namaka svoje nogice v diskać dimu ter, kot voda žubori, iz svojega grla proizvaja agonija-lajk zvoke; miti pravijo, da so v tem skrite tudi besede. Osebno jih ne rabim vedeti. My Will is your will. Sem zadovoljEn in zadovOljen.

Od italijanske kuhinje nisem veliko pričakoval, nisem tudi veliko dobil. Void of Sleep sicer ponujajo paleto prijemov, s katerimi bodo nahranili vsakega stoner rockerja, Black Sabbath worshiperja, ampak še vedno se jed prehitro ohladi ... Vzrok za to sem videl v temu, da smo pred njimi gostili TCO, v osiromašeni kitarski podlagi in izjemno nezanimivem in (na momente) sfušanem vokalu, ki si ga nikakor nisem mogel predstavljati pri njih. Bobni so, bas je in mogoče bi morali v bodoče graditi na temu ... Brez diskać dima.

Slam hard for Juicy Lucy kot desert. Jucifer. Fenomenalno, čeprav nisem baš neki pristaš sladkega. Ameriški duo, nomadske narave, zakonsko vezan, nam je postregel s takšnim zvočnim holo-kavs-tom, ja, najebali so predvsem bobnćki, sluhovodi ter prebavila, da t.i. Aftershock efekt iz Starcrafta ne bi imel za deci kisle vode. Bobn na sred, levo in desno pa dvakrat kitarske kište, 4 krat prižgana glava in knof "špeh" up to 11, čeprav so Manowar nekoč pridigali "All Men Play on 10". Fantje, tale dečva vas je tokrat pelala scat, big time! Čeprav sem v nekaterih kuharicah prebral, da je v igri lep, nežen, že skoraj nedolžen ženski glasek, tokrat je bilo vse razen prej naštetega. Teta Gazelle Amber Valentina je iz grla spuščala bolj blekk metalsko orientirane krike obsedene Linde Blair, medtem ko so blondi lasje prekrivali njen obrazek. Njen mož, bobnar, Edgar Livengood, pa se pri svojem delu sprehaja med doomersko-stonerskimi ritmi, ki jih oplemeniti s kakšnim blastingom in s svojo truckersko čepico in brado v istem trenutku spomne na grinderje Brutal Truth. Odlično! Še vedno mi cukr pada (vrjetno zaradi američke cigare, ki sem jo pokadil pred koncertom) in prav uživam v temu, kako mi ga Jucifer vračajo v trikratni porciji nazaj v organizem. Premislil sem se glede sladkega. Radikalno premislil! Špeh je izpodrinil diskać dim, tako s težkimi koraki odkorakam proti domu. 

Tako sm se najedu, da me bobnčki bolijo ... 

Avtor:
twitter facebook