recenzije

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Dying Fetus

Wrong One To Fuck With

Neocaesar

11:11

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

banner
banner

reportaža

14. 4. 2016  Reportaža: Beograd, Španija  (11. 4. 2016, Jalla Jalla)
Definitivno vredno vsake sekunde.

Kot smo omenjali, sta se na Metelkovi v ponedeljek odvijala dva koncerta, in sicer - v Gromki so ga v sklopu mati narave žgali Addaura ter Antlers, v Jalla Jalla pa so noreli The Kojn in Viva Belgrado
Odločitev, kam iti ni bila lahka, a kot strela z jasnega me je premagala želja, da si ponovno ogledam The Kojn, kot tudi da mi ušesa razmažejo nežne melodije skupine Viva Belgrado
The Kojn 
Okoli 20:30 je mali prostor v Jalli Jalli hitro razvnel dvojec The Kojn. V roku dobrih 30 minut sta odigrala noise rock set, kjer ni manjkalo energije, kot tudi ne notranjega zadovoljstva. Skladbe z albuma Tabarnakl so prejele povsem drugo podobo v živo, še posebej, ker so bile namenjene ansamblu Modrijani in podobnim likom naše male države. Sicer me je glasbeno zadeva asociirala na primitivno/bolj robustno verzijo Nikki Louder, po drugi strani pa niti ne in je vse skupaj bilo bolj na področju Arabrot. Anyway, definitivno vredno vsake sekunde. 
Viva Belgrado 
Po nasmejani dvojici pa so kaj hitro prostor v Jalla Jalla zasedli Španci Viva Belgrado. Čeprav so se žanrsko sami oklicali kot ''post nothing'', se zadeva giblje v sferi post rock, screamo in malenkost post HC krogih, kar pa so navzoči tudi občutili na koncertu. 
Slušno oz. ''ozvočeno'' so Viva Belgrado ponudili popoln koncert (mogoče zaradi prostora). Brez kakršnegakoli instrumentalnega ''kiksa'', kot tudi brez kakšnega momenta, kjer bi rekel, da ''koji kurac je pa zdjle to?!?!'' Čisto, lepo,kaotično, težko, zasanjano in super izpeljano. V večini smo bili priča skladbam z albuma Flores, Carne, in sicer smo, sodeč po mojem spominu, defintivno slišali skladbe Baltica, Madreselva, La Reina Palida … 
Nastop obeh skupin je predvidevam presenetil marsikoga in verjamem tudi, da je ta marsikdo bil več kot zadovoljen z nastopom domačinov, kot tudi gostov. 
Da je potrebno podpirati sceno in malce manj znane bende, so pri The Kojn in Viva Belgrado dobro dokazali kul otroci iz Cool Kids Booking, ki pa za prihajajoče dneve že napovedujejo nove koncerte, katere si je mogoče ogledati na njihovi facebook strani – CHECK IT OUT. 

(Manjkala sta Mitja Kralj, ker je bil upravičeno odsoten zaradi ogleda serije Usodno vino, Jovo pa je pač se odločil, da bo bedel pred računalnikom in gledal pornografske filme južnoameriškega porekla, hkrati pa poslušal nežne viže zasedbe Deftones).
Foto: Primus

twitter facebook