recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

reportaža

15. 3. 2015  Reportaža: Back From The Dead  (13. 3. 2015, Orto bar)
Kljub zobu časa so možje ostali enaki – polni energije, karizme in dobre volje.

Metalcore….. beseda, ki smo jo skozi leta vzljubili in kasneje tudi večkrat prekleli. Je kot filmska scena iz The Omen, kjer si starša zaželita otroka, a se ga pozneje želita znebiti, in pri metalcoru gre za povsem enako pristop. Na samem začetku smo ga oboževali vsi in potem skozi čas se ga zaradi razvoja katastrofe izogibali.

Tisti, ki smo ga prvič doživeli na prestopu milenija smo bili razcvetu skupin, kot so Darkest Hour, Heaven Shall Burn, …. In v tem času so se razvijali tudi Slovenci Curse Of Instinct, ki so bili po mojem mnenju predstavniki metalcore žanra na slovenskih tleh…. Dokler ni bil za skupino čas za počitek.

BURN FUSE

Kdor je redni bralec naše strani se mogoče mlado zasedbo Burn Fuse spomni iz reportaže dobrega leta nazaj, ko so igrali z Felony ter United Blood in če že se spomnite nisem imel ravno ''bum'' efekta pri njihovem nastopu in njihovi glasbi. Nekaj je manjkalo in če se spomnim sem rekel, da gredo v pravo smer razvoja.

Dobro leto kasneje so mladeniči ponovno na odru Orto bara in rezultat je….boljši, kot izpred leta nazaj.

Naredili so korak naprej in se glasbeno malce bolj podprli a se še na nekakšen način še vedno držijo temelja zasedbe Parkway Drive. Kako fantje zvenijo v studijski preobleki težko rečem, ker iskreno povedano nikoli nisem poslušal njihovo glasbo in posledično njihove skladbe posledično poznal poimensko. Kar me je pri Burn Fuse zmotilo je prevečkrat uporabljeni modernejši segmenti, ki jih uporabljajo novodobne skupine, ampak vsakemu svoje in verjamem, da večini pred odrom tudi ustreza. Moja ocena je malenkost boljša in kot rečeno dobro leto nazaj so na pravi poti, da se še izboljšajo.

CURSE OF INSTINCT

Po celjskih pomladkih pa so oder zavzele starešine metalcore glasbe in to so seveda Curse Of Instinct. Kdor zgoraj naveden žanr posluša oz. ga je poslušal ve, da so Mariborčani nazadnje na odru stali 6 let in že na samem začetku lahko rečem, da tisti čar in energičnost v tem času niso izgubili.

Komentiranje nastopa bi skorajda težko kritiziral, ker so ga izpeljali, kot se šika v slogu dobrega ozvočenja, kot tudi dobrega kontakta s publiko.

Zasedba je v dobri uri odigrala celoten album Apocalypse (brez skladbe Faces si nastopa osebno nisem predstavljal), ki so ga v fizični obliki (CD) tudi delili med publiko (brezplačno seveda) in komentirali, da imajo ''spring cleaning'' in seveda rezultat – več, kot zadovoljna publika. Kot rečeno so, kljub zobu časa možje ostali enaki – polni energije, karizme in dobre volje.

NIGHT OF THE LIVING DEAD

Rezultat večera je bil nad pričakovanji, kajti Orto je bil na večer slovenske glasbe skorajda napolnjen in videti je bilo, da večina na dobro glasbo ni pozabila in v temu primeru upam, da ne bomo priča naslednjemu Curse Of Instinct šele čez 6 let.

twitter facebook