recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

29. 10. 2018  Reportaža: Agonija v Ljubljani  (26. 10. 2018, Kino Šiška Ljubljana)
Vrhunsko!

Fotke: Aleš Rosa (link do albuma na strani Kina Šiška - KLIK)

Medtem ko se je Ljubljana že začela spopadati z začasno izredno prometno ureditvijo, kateri botruje vsakoletna zmešnjava okrog ljubljanskega maratona, so v Kino Šiška prispeli Life Of Agony, bend, katerega album River Runs Red iz leta 1993 predstavlja odlično in unikatno združitev newyorškega zagruvanega hardcora z mračnostjo metala, ki sta jo takrat utelešala predvsem Type O Negative ter Alice In Chains. V sklopu turneje Rise Of The Underground pa so s seboj pripeljali še benda Billy Bio ter All Hail The Yeti.

Koncert se je zgodil v spodnji dvorani Kina Šiška, kar je bila odlična poteza. Če še namreč pomnite epizode MTV-jeve oddaje Headbanger's Ball, ki je v večini primerov najbolj spromovirala vzhajajoče zvezde newyorške scene, kot so bili Biohazard, Pro-Pain, Type O Negative, Madball in Life Of Agony, se gotovo spomnite delov oddaje, v katerih so nove bende intervjuvali v studiu, nato podali kak spot, večkrat pa predstavili še live nastope iz mračnih, utesnjenih klubov. V spodnji dvorani Šiške si res dobil občutek, da si v takem prostoru, ki si ga torej kot mulc gledal v omenjeni oddaji. A občutek je sprva bil mlačen, saj se je zdelo, da bo kalifornijski kvartet All Hail The Yeti igral zgolj sebi in še par prisotnim posameznikom. Jasno je, seveda, da je folk prišel zaradi ostalih dveh bendov, a prav je, da si vsaj ogledamo bend, ki odpre koncert in se malce spoznamo z njegovim ustvarjanjem.

Kalifornijska zasedba All Hail The Yeti je prisotna na sceni že od leta 2006, izdala pa je dva albuma. V živo gre za presneto eksploziven bend, katerega center moči je res živalski bobnar, ki postavlja temelje zagruvanim riffom, ki se gibljejo med downbeat hardcorom in stoner rockom. Dodajte tudi precej dobrega vokalista in bi imeli skorajda zmagovito formulo, a vse skupaj je na trenutke delovalo precej shizofreno in zmedeno, pa ne na tisti dober, King Crimson način. Na trenutke je bend igral punk rock, na trenutke hardcore, dostikrat metalcore in nu metal, a vse skupaj je delovalo precej nedodelano in kmalu dokaj moteče. Na srečo so vtis popravili Billy Bio.

Billy Bio je v resnici Billy Graziadei, ustanovni član, kitarist/vokalist kultnih Biohazard. Medtem ko je usoda Biohazard trenutno še negotova, je Billy več kot aktiven z bendom Powerflo, v katerem skupaj ustvarjajo še člani zasedb Cypress Hill, Fear Factory in Downset, po dobrih 30 letih ustvarjanja pa je končno našel čas za solo album, ki izide 30. novembra prek AFM Records, ime albuma pa je Feed The Fire. Billy Bio so odpičili eksploziven nastop, popestren tako z dobrimi komadi kot z odlično komunikacijo. Vidi se, da je Graziadei vodil Biohazard in da ve, kako streči ljudem. Publika je hitro poštekala zadeve in se prepustila komadom, ki se gibljejo predvsem v hitrem old school hardcoru, punk rocku, primitivnem groove metalu, v veliki meri pa so Billy Bio poželi navdušenje s coverji od Biohazard, med katerimi sta presenetila predvsem komada A Lot To Learn ter Authority z albuma Mata Leao. Turnejsko zasedbo so popestrili člani zasedb Coma ter Cripple Bastards, ki so se z Billyjem odlično odrezali, proti koncu pa se jim je pridružil še Joey Z iz Life Of Agony, s katerim so odigrali Biohazard hit Shades Of Grey. Potem pa se je dvorana pripravila na zasedbo Life Of Agony.

Life Of Agony so dobro leto nazaj prek Napalm Records izdali precej dober album A Place Where There's No More Pain, a so v sklopu trenutne turneje predstavili izseke iz celotne kariere, seveda s poudarkom na albumu River Runs Red, katerega so odigrali skorajda v celoti. S komadom Through And Through so na oder prišli kitarist Joey Z, basist Alan Robert, nova bobnarka Veronica Bellino ter pevka Mina Caputo in takoj je bilo jasno, da bomo dobili vrhunsko poslastico. Bend je bil v nenehnem gibanju, oder je bruhal energijo, kombinacija zagruvanih ritmov in težkih riffov, katere je vodil perfektni Minin vokal pa je spravila publiko v ekstazo in v gibanje. Ne glede na to, ali so igrali komade s prvenca ali pa pesmi z ostalih albumov, kot je recimo umirjeno melanholična My Mind Is Dangerous ali pa heavy poslastica The Other Side Of The River, so Life Of Agony vzdrževali tempo in energijo do konca. V dobrih 90 minutah smo dobili zvrhan koš odličnih pesmi, prav tako pa je zabava v intimnem vzdušju spodnje dvorane Kina Šiška dobila osebno noto s proslavo rojstnega dne bobnarke in še enega člana turnejske delavske posadke. Vrhunsko!

twitter facebook