recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

reportaža

10. 3. 2016  Reportaža: 2x trio, 1x Mićo in 0x Jovo  (8. 3. 2016, Klub Gromka)
DAN ŽENA! EREKCIJA! MASTRUBACIJA! VRHUNEC! JOVO!

Mitja Kralj:

Našemu Mićotu ni vseeno za romantične duše, sploh če je govora o nežnejšem spolu. Večkrat je omenil, da bi se vsem ženskam odkupil hkrati na način, ki bi jim najbolj ugajal. Razmišljal je in razmišljal, spraševal ekipo Profanity.si, kako bi izvedel omenjeno zahvalo in večkrat naletel na ''strel v temo''.

Ivan mu je predlagal voden obisk rodne Hrvaške, Jovo je sanjaril o gozdnih pohodih v spremstvu močnih fantov, kjer bi ženske izpustil, Rejc je vztrajal pri dolžini Dickless Tracy nastopov, …. skratka eno samo razočaranje od svoje ekipe.

Nakar pa mu je, kot strela iz jasnega padla zamisel, da bi bilo najlažje izvesti koncert dveh izjemno romantičnih skupin. Ženske imajo rade počasne ritme – dolgi sprehodi ob plaži ob spremljavi počasnih ritmov – rešitev št. 1 – najel bom ansambel Primitive Man! Hkrati pa so mične gospodične tudi poredne in majo rade hitrost – rešitev št. 2 – poleg bom najel tudi Magrudergrind. In tako je spoznal, da gre za match made in heaven situacijo.

In ker Mićotu ni vseeno je bilo potrebo izbrati še datum….in gospodič Kralj je razmišljal….ne valentinovo odpade, ker v Kino Šiška igrajo Behemoth. 1. april? Ne, ker bodo mislili, da se delam norca. 1. maj? Dan dela in praznik vseh levakov po Sloveniji, ne bo šlo. 8. februar? Ne! Kdo bo takrat še trezen. 8. marec? DA! DAN ŽENA! EREKCIJA! MASTRUBACIJA! VRHUNEC! JOVO!

In kako so bile predstavnice nežnejšega spola (ter Jovo) zadovoljne nastopa omenjenih skupin? Poglejmo…

Koncert:

Kot prvo so oder ob točni uri zasedli lepo grajeni Primitive Man, ki so v 5 skladbah (se mi dozdeva, da jih je bilo 5, mogoče celo 6 ali pa tudi 4 – pač malce težko je zadevo presoditi če med skladbami ni bolj občutnega premora – sploh če gre za doom) in dobrih 50 minutah pokazali obraz glasbenega nelagodja, kot tudi katarzične omame pogubljenih ritmov.

V celoti je šlo za večinsko potepanje doom metala, ki ga je spremljal malenkosten sludge metal, kot tudi crust ter black metal. Sicer se je na vsakih 15 minut slišalo ''cupa cupa cupa'' moment, ampak kot rečeno se je večinsko zadeva obračala v smeri pogube in težkih ritmov.  

Ocena? Povprečno dobra. Sicer, kaj lahko pričakuješ od skupine, kot so Primitive Man? Kakšnih na poskok momentov definitivno ne.

Po kratkem predahu oz. odrski menjavi pa so položaj zavzeli še nosilci turneje Magrudergrind. Zadeva je bila enostavna. V malce več, kot 30 minutah (max. 40, pa še to sem rekel preveč) so v živo predstavili starejše, kot tudi novejše skladbe skozi lastno mešanje powerviolence, grindcore ter HC žanre.

Kot predskupina Primitive Man tudi Magrudergrind štejejo le 3 člane in kdor skupine ne pozna ve, da tukaj basista ni, ker zadeva žge še bolj brez basa.

Odigrali so precejšen delež skladb (logično, ker je povprečna dolžina skladbe približno minuto) in zaključili precej hitro – kljub še dodatni skladbi. Nastop pač v smeri kaotičnega nasilja skozi inštrumente, katerega je hitro občutila tudi publika, ki je že pri uvodni skladbi pričela premetavanje iz odra, kot tudi je uporabila tisti ''crust kazalec proti skupini''.  Kar mogoče niso dosegli Primitive Man v  svojem nastopu, so Magrudergrind dosegli že v prvi minuti.

Aleksander Jovanović:

Kakorkoli, koncert dveh ''merry melodies'' skupin se je odvil po pričakovanjih oz. nad pričakovanji, kajti prišlo je več ljudi, kot se pričakoval.

Kljub trudu Mićota pa je zadeva prejela eno minus točko in to je odsotnost Jovota, ki pa je bil v soboto 5.3.2016 ob 14:36 glasen, da si bo on to 100% ogledal. Ampak seveda ga ni bilo in verjamem, da bo uporabil, kakšen sočen izgovor.

Mitja ne skrbi in ne joči, Jovo te ni vreden, ker skače iz cveta na cvet in je bil večkrat videnv hotelu Plaza (BTC) v spremstvu grajenih plešastih moških (suck it).

Mitja hvala, ker si se potrudil za obe skupini in mi polepšal dan žena, Jovo ti pa se Mićotu opraviči na facebook profilu in mu na ''steni'' objavi opravičilo, kot tudi povabilo v Plaza hotel (BTC seveda). 

Foto: Epicus Primicus Metallicus

twitter facebook