recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

reportaža

4. 10. 2012  Reportaža: Ženske vs. Moški – 2:1  (4. 10. 2012, Channel Zero Metelkova)
Nedeljski koncerti nimajo najboljšega slovesa. Konec vikenda, naslednji dan začetek delovnega tedna – to običajno pusti slab priokus, ne glede na to, kako dober bend igra. Tokratni nedeljski koncert pa se je odkupil za vse prejšnje.

Zadnji dan počitnic za marsikoga, poletje je že porabilo tise zadnje vzdihljaje in prazna Metelkova. Tako nekako je zgledalo prizorišče nekje ob 8-ih zvečer. Počasi počasi in res zelo počasi se je nabralo nekaj ljudi pred Channel Zero, ki je bil prizorišče dogodka, zaradi katerega smo se na ta dan sploh spravili na Metelkovo. The Full Force 2012 turneja. Onslaught, Cripper in Izegrim.

Prvi so, pred za enkrat še maloštevilno publiko predstavili nizozemski death/thrash metalci Izegrim. Če se obrnemo nazaj na naslov, ki nujno potrebuje dodatno pojasnilo, je treba izpostaviti, da je vokal skupine ženskega spola. Dolgolasa simpatična blondinka na basu. Sama glasba je bila popolnoma generična, ponudili nam niso ničesar novega. Pa vendar. Tako simpatično skupino redko vidiš. Glede na glasbo bi se po dveh, treh komadih gotovo premaknila ven na pivce in cigareto. Ampak enostavno, tako simpatični so bili, da se jih prav ni dalo zapustiti. Očitati se jim pravzaprav ne da ničesar. Odigrano korektno, dovolj energije, glasba prav vredu. Le nič novega. Moram pa iz ženskega stališča dodati, da ima vokalista prav neverjetne lase, čemur smo se nežnejše predstavnice čudile po koncertu. Megadolge, barvane in nerazcepljene. Svaka čast! Moški del jo je verjetno gledal bolj v oprsje.

Naslednji na vrsti so bili thrasherji iz Hannovra – Cripper. Odlična skupina, ki se je pri nas že predstavila na Metalcampu, potrjena pa je tudi za MetalDays. In spet na naslov. Vokalistka je ženska. Če prva komu ni bila všeč, je druga zadovoljila tudi tiste. Bejba je BOMBA! Energija je kar špricala z odra in skoraj nemogoče je bilo posneti fotko, zaradi vesčasnega skakanja naokoli. Pevka je tudi prišla z odra in enega po enega prepričala, da se premakne naprej. Odziv publike je bil super in tudi kar nekaj več obiskovalcev je že stalo v Channelu do tiste ure. Čeprav so ostali člani benda super, še vedno – Cripper je vokalistka. Jao, če te taka bejba dobi v roke … Noro, res, in komaj čakamo nastop na MD!

Tretji pa so bili hedlajnerji večera in turneje Onslaught. Angleži so bili pri nas že večkrat, nazadnje sicer ne leta 2008 na Metalcampu, kot je povedal (edini moški) vokalist Sy, ampak 2009 na Paranoid Open Airu. C-c-c. Legendarni thrasherji so tokrat predstavljali še bolj legendaren album. Ne nov, ampak star. The Force iz sredine osemdesetih. Ploščo so igrali od prvega do zadnjega komada, v originalnem vrstnem redu. In po več kot 25-ih letih vse skupaj še vedno zveni več kot odlično! V Channelu je do takrat postalo že res vroče, več kot ogreto pa je bilo tudi občinstvo. Pri tem bi posebej izpostavila hrvaške obiskovalce, ki so res dali vse od sebe in občutno prispevali k splošnemu vzdušju. Syjev vokal je še vedno živalski, pokalo je po celi dvoranici, na basu pa je raztural Slavoj Žižek. No, ali pa njegov glasbeno navdahnjeni polbrat. Onslaught so zopet razturali, energija je bila nora, filig odličen.

Koncert je minil 1-2-3. Mogoče je bilo še bolje, da je bil postavljen na to nesrečno nedeljo. Tako so prišili le pravi feni, kar je dalo vsemu skupaj poseben čar. Odličen thrash na nedeljski večer, odličen za konec počitnic.

Prav kmalu boste lahko pogledali tudi galerijo fotk s koncerta. Takoj, ko mi bo moški del priskočil na pomoč pri tehničnih vprašanjih. Avtor fotk: Gregor Strugar.

 

twitter facebook