recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

9. 8. 2018  Reportaža: Šišensko-mehiška grind naveza  (2. 7. 2018, Kino Šiška Ljubljana)
Preden jih je ujela policija in deportirala po nalogu Donalda Trumpa nazaj prek meje, so svoj šov odžgali še Brujeria.

Kdo pravi, da se julija v Ljubljani ali v Sloveniji nič ne dogaja? Non-stop so bili koncerti, kaj šele festival Metaldays. A na petek 13. je bil samo eden pravi koncert, kjer so se črne sile zbrale v slavljenju buke, brzine in brezkompromisno slabega humorja. To je bila vrnitev Brujerie ob spremljavi domačih Glista.

Koncert je tako zadel enega redkih lepih sončnih in vročih dni v letošnjem juliju in je privabil kar lepo število gostov, ki so prišli od povsod. Večinoma stari prdci, a tudi mladi vetrovi so zapihali, tako da je bilo prav fajn, čeprav zrak v spodnji dvorani Kina Šiška kljub klimi in ventilaciji ni bil najboljši.

Koncert so točno ob 21.30 odprli domači Glista, ki so odgrindali 12 komadov, ki tvorijo prihajajoči prvenec Death Machinery, ki izide – ako bodo bogovi grinda naklonjeni! – enkrat jeseni. Ali pa pozimi. Who cares! Splača se čakati! Bend seveda ni čakal in je lepo pičil svoj program, ki ga je – tu se res strinjam z Rokom iz Rockline.si – z lepo zborno besedo povezoval vokalist Uhljo. Poseben trenutek je bil kar avantgrindastičen, saj se je zasedbi za izvedbo dekompozicije Kosturi pridružil Andrej Kopač, član Simfoničnega orkestra RTV SLO, ki sodeluje tudi s Snogg in Big Bad Wolf. Po imageu je bil bolj evil od celotnega benda, sama violina pa je s peklenskim distoržnom odpirala vrata v ''The Beyond'' kot v Lovecraftovi noveli Glasba Ericha Zahna.

Preden jih je ujela policija in deportirala po nalogu Donalda Trumpa nazaj prek meje, so svoj šov odžgali še Brujeria. Ki so tokrat bili nepripravljeni za toplotni udar Kina Šiška, ki se je segrelo že z Glisto. Bend je deloval utrujeno in precej statično z izjemo obeh vokalistov, a kljub temu so mehiško-ameriško-čilensko-angleški bandidosi odžgali svoj eno uro dolg set. In to suvereno ter ubijalsko. Predvsem za sluh, saj je v dvorani mikrofonija bila peklenska. Med komadi je piskalo, da je bilo joj! Kar je grind, a ne če si star. Je pa noise. White noise. No racial pun intended. Kljub temu smo zlahka prepoznali klasične Brujerijine hite a la La Migra, Colas Del Rata, Pito Wilson, Brujerismo, Marcha del Odio, pa tudi nove tipa Viva La Presidente Trump!, s katerim so Donalda z jasnim sporočilom poslali u kurac. Grind is drugs! Grind is speed blasting! Grind is politics, baby! Bend je tokrat tvorila postava Hongo Jr. – bobni, La Criminal na kitari, El Sangron na drugem vokalu, Juan Brujo kot glavni vokalist, Fantasma na basu. Žal ni bilo nove back vokalistke La Bruje Encabronade, tako da niso glih bili ''all-star'' zasedba kot nekaj let nazaj v Kranju, pa tudi krajši set so imeli, a glede na slab zrak v Šiški in vidno utrujenost tako folka kot benda to niti ni bilo tako slabo. Program so lepo povezovali, čeprav večinoma v španščini, kar so v dvorani verjetno razumeli štirje, se je pa folk vseeno iz srca nasmejal in iz peta nanorel. 

Julij je tako bil še dodatno brutaliziran, nove doze grinda in deatha pa nas čakajo v prihajajočih mesecih, za kar bosta vsaj v Ljubljani poskrbela Orto Bar pod taktirko Veselih Dihurčkov in klub Gromka pod okriljem ekipe R. A. F. A. L. ter Cult Ov Seitan.

Fotke: Tina Ahačič

twitter facebook