recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

reportaža

11. 5. 2016  Post rock koncert, ki me ni napolnil z željo po samomoru  (10. 5. 2016, Klub Gromka Metelkova Ljubljana)
Koncert se je začel točno. Zakaj? Ker je Mitja končno vložil v nakup ure več kot 0,50 €? Ali pa zato, ker je koncert organiziral z Buba Booking & Promotion?

Post rock je zadnje čase smer, kjer je glasbena inovativnost v okviru žanra bolj redka od las v okviru mojega lasišča. Nekako deluje po principu "slišal en, dva benda, slišal vse". Na eni strani so dolgočasni bendi tipa Mono, ki so bolj monotoni od mojega spolnega življenja, ampak problem je bojda v meni, ker jaz ne razumem njihove glasbe. Pička prosim, kaj je tu za razumeti. Če bi se hotel delati kvazi glasbenega intelektualca, bi se pretvarjal, da uživam v Radiohead. Na drugi strani pa so za odtenek manj dolgočasni bendi tipa God is an Astronaut in milijon istih glasbenih izpeljank, le da so ti za razliko od Mono vsaj kanček bolj energični in posledično tudi zanimivi. Ampak, saj ni vse tako črno-belo, mi boste poznavalsko ugovarjali. Ampak je, saj so res redki bendi takšni, ki v tem morju post rock scanja naredijo nekaj zanimivega in novega. 

Včeraj, na koncertu Špancev Toundra in domačinov Seul Ocean (z naglasom na e), ni bilo čisto nič drugače. Pa je koncert bil zanič? Ravno nasprotno. Koncert je bil zakon.

Koncert se je začel točno. Zakaj? Ker je Mitja končno vložil v nakup ure več kot 0,50 €? Ali pa zato, ker je koncert organiziral z Buba Booking & Promotion? Mislim, da bolj zaradi tega. Prvi so na oder stopili mladci Seul Ocean (z naglasom na e). Moram priznati, da sem za njih prvič slišal, tako da sem se pustil presenetiti. In dejansko sem bil pozitivno presenečen. Seul Ocean (z naglasom na e) sicer ne igrajo čisto nič novega, vendar so tako dobro uigrani, da jim to oprostite. Komadi so enostavno dobro sestavljeni in ujel sem se, da sem brez gledanja na uro poslušal skorajda celoten nastop. Dober sound, super bas linije, bobnar, ki je moral svoje mesto v ozadju nadoknaditi z EN, DVA, TRI vzklikom, na kar sem mega alergičen, ampak evo, prvi vtis o skupini je več kot pozitiven. Celo HIV pozitiven!

Drugi pa so na oder stopili Španci Toundra. Mislim, da njih ni potrebno kaj dodatno predstavljati. S štirimi albumi v riti (od katerih sta dva super in druga dva okej) so kar redni gost evropskih odrov, meni osebno pa so eden izmed redkih post rock bendov, ki mi je še vedno zanimiv. Toundra res dobro funkcionirajo v živo. Na odru so suvereni in kljub temu, da imajo tipične počasi-hitro-počasi-cumshot oziroma hitro-počasi-hitro-cumshot klišejske strukture komadov, le ti v živo izpadejo super. Ker se ves čas nekaj dogaja. Zvok je na njih bil super, sam bend je bil odlično razpoložen, le kitaristu bi lahko malo zmanjšali dozo drog, ki jih lahko poje pred nastopom. V dobri uri so odigrali vse pomembnejše komade, mislim da celo iz vseh albumov, definitivno pa sta izstopala Oro Rojo in Cielo Negro.

Tole je bil res super koncert. 

Avtor: Jovo
twitter facebook