recenzije

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Dying Fetus

Wrong One To Fuck With

Neocaesar

11:11

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

Integrity

Howling, For The Nightmare Shall Consume

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

Bloodbound

War of Dragons

Sunterra

Reborn (EP)

banner
banner

reportaža

7. 11. 2017  Ponedeljkovo druženje s Sheppardom, Unsane in It's Everyone Else  (7. 11. 2017, Kino Šiška)
Skratka, obstaja 1001 način, kako bi vam že iz prve zamoril branje in potrdil vse sume, da je Profanity portal res sramota za kvazi-novinarski poklic.

Pisanje uvodov je najtežja stvar. Predvidevam, da bi tole reportažo lahko začel s pisanjem o včerajšnjem vremenu, domačih ter svetovnih dogodkih, lahko bi uvedel kakšen "zgodilo se je na današnji dan" fakt ... Skratka, obstaja 1001 način, kako bi vam že iz prve zamoril branje in potrdil vse sume, da je Profanity portal res sramota za kvazi-novinarski poklic. 

Lahko pa se zgledujem po domačih beguncih It's Everyone Else. "A sva? Ja. Okej." Bam. Šus v glavo iz prve. Kdo sploh sta It's Everyone Else? Sta noise, ampak sta tudi veliko več od tega. Sta industrial, vendar ju tudi ta glasbeni okvir ne ustavi. Sta hardcore, ampak sta bolj intenzivna od 3/4 hardcore scene. Sta dva, ampak ko ju poslušamo v živo dobimo občutek, da se ta številka vsaj podvoji. Lucijan Prelog in Pika Golob tako nista nobena neznanka na domačih (ter tujih) odrih, vendar sta zaradi selitve v Nemačku postala bolj redek, a vedno dobrodošel pojav na domačih tleh. Včerajšnji koncert sta začela brez pretiranega kompliciranja; iz synthov so prihrumeli prvi toni Patterns, komada, ki se nahaja na njuni zadnji plati Heaven Is An Empty Room (katero smo pozabili pohvaliti z recenzijo na našem portalu, ampak obljubljam, da bom popravil tudi to napako). Začetni poporodni zvočni krči so se kmalu izboljšali, tudi spodnja dvorana Kina Šiške se je že prijetno napolnila in kmalu je bilo obiskovalcev skorajda več kot rahlo do pretežno nadležnih fotografov. Čeprav se je pri prvem komadu videlo še drhtenje roke, preden je le ta udarila po tipkah, sta se It's Everyone Else kmalu sprostila in povabila obiskovalce, da stopijo iz svoje cone udobja in pridejo malo bližje. Tukaj moram priznati, da nisem ravno največji oboževalec takšnih nagovorov, ki me "izzovejo" na nekaj, saj rad poslušam glasbo na svoj način. Ampak hej, konec koncev sta tudi sama varnost odra zamenjala za direkten nastop med publiko in spodobi se, da jim vrnemo nazaj v enaki meri. Edini minus celotnega koncerta pa so bili nagovori sami, ki so nekako uničili koncertno dinamiko ("Čakaj, a zdaj si naročila Jamesona? Pa ne bova čakala na to!") in svojo prikupno nerodnostjo niso upravičili tako nenadnega in jeznega odhoda s koncertnega prizorišča. 

Skratka, nastop, ki je minil prehitro, začinjen z močno zvočno sliko, intenzivnim nastopom in rahlo štorastimi medkomadnimi nagovori, je nekaj, kar morate doživeti tudi sami. Bojda, da že konec novembra na Metelkovi. Toplo priporočilo. 

In že vidim, da me bodo ob teh besedah vrgli ven iz FB skupine gluhuxuhu, ampak jaz ne poznam Unsane. Poznam jih po imenu. In bežno poznam par starejših komadov, dodobra pa sem spoznal njihovo najnovejšo plato Sterilize, ki mi je po prvih xy poslušanjih kar 5/7, zatorej sem se odločil, da jih preverim še v živo. Ameriški trojec iz New Yorka sebe opisuje kot noise rock trio, vendar tako kot pri It's Everyone Else, so veliko več. Brez kompliciranja se je trojec pojavil na odru in začeli s koncert s Commited. Moram reči, da kitarist/pevec Chris Spencer deluje, kot da je še pol ure nazaj polagal asfalt, sedaj pa je prišel položit še par vzgojnih plesk v naša ušesa. Zvok: odličen! Kitara je bila na momente sludgerski poden, na momente pa hardcorovsko riffanje, vse skupaj pa je bilo začinjeno z ogabno zakon podnom od ritem sekcije. Po štirih starejših komadih so končno prešli v preigravanje najnovejših komadov, tako da predvidevam, da so s svojo set listo zadovoljili vse obiskovalce. Kljub močnemu navdrihaju po naših ušesnih odprtinah pa se je izkazalo, da bi Unsane imeli močnejši nastop, če bi le ta bil krajši. Sam bi jim dal max. 45 min, sami pa so si vzeli nekaj več kot uro. Vse lepo in prav, ampak njihovi komadi vseeno niso najbolj razgibani in raznoliki, da bi ohranili zanimanje publike. In ravno to se je videlo v vedno bolj prazni dvorani, saj so obiskovalci vedeli, da jih po pol ure nastopa nič ne bo drastično presenetilo. Zadovoljivo. 

 

Avtor: Jovo
twitter facebook