recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

reportaža

26. 6. 2014  Naj pada zdaj dež ali Skid Row v MB  (26. 6. 2014, Lent Maribor)
Romanje v Maribor po navadi pomeni, da se bo tam zgodil koncert. In tudi tokrat je bilo tako. Na presenečenje večine so pred nekaj časa v programu Lenta potrdili Skid Row.

Ameriškega benda iz 80-ih verjetno ni treba posebej predstavljati. Če pa že, je dovolj, da se omeni Sebastiana Bacha, dolgolasega lepotca (vsaj kako desetletje ali dve nazaj), odličnega frontmena in karakterno kompleksnega (politična korektnost op.p.) možakarja, ki daje vtis, da je ostal v svojem 18 and Life obdobju. Tisti, ki ste spremljali resničnostni šov na VH1 Supergroup, kjer so sodelovali še Jason Bonham, Scott Ian, Ted Nugent in Evan Seinfeld, veste o čem je govora. Pa dovolj o Bachu. Sploh zato, ker ni imel vloge v ponedeljkovem koncertu. Razen v tem, da smo si večkrat zaželeli, da bi hitiči prihajali iz njegovih glasilk in ne glasilk Johnnyja Solingerja, ki je leta 1999 stopil v Bachove škornje.

Sam koncert je bil predvsem … moker. Vreme na Lentu že skoraj tradicionalno ni bilo naklonjeno obiskovalcem, ki smo se pripeljali iz drugih koncev Slovenije. Ne samo, da je deževalo, LILO je kot iz škafa oziroma še bolj je spominjalo na curek iz gasilske cevi. Vendar hektolitri vode niso pogasili naše glasbene strasti in ob pivu in špricerjih smo držali pesti, da koncert ne bo odpovedan. Čeprav je kar nekaj časa kazalo drugače.

Mesto predskupine so zasedli domači Tide. O ustreznosti izbora ne bi razpravljali, saj so v ozadju močnejše sile. Lepo bi le prosila, kot velika fenica Metallice, da naj raje igrajo glasbo, ki jim leži. Metalcev itak niso mogli pretirano navdušiti, kar se je tudi kazalo v številu ljudi, ki so se gibali v bližini odra, v času, ko so Tide igrali.

Po par hudih nalivih in pobegu večine ljudi iz prizorišča se je vreme malenkost umirilo in na oder so končno prišli Skid Row. Katere komade so igrali, vam je verjetno jasno. Nekakšen krajši The Best Of  oziroma The POPest Of. Odigrano je bilo korektno, tudi vokalist ni slab, ga pa konkretno zmanjka na višjih delih.  Bach je pač samo eden.

Člani skupine so sicer izjavili (vir: nek članek rekla-kazala), da je 99 % vprašanih zadovoljnih z menjavo pevca. Verjetno so anketo opravili med samimi člani benda, pa še tako eden od njih ni čisto zadovoljen.

Po ne prav dolgem koncertu (verjetno omejenem tudi zaradi dovoljenj), obveznih Youth Gone Wild, Slave to the Grind in ostalih nujnih komadih, so se poslovili. Baje pa da bi prišli kadarkoli spet v Maribor, ker je tako lepo. Že dolgo nismo imeli priložnosti slišati tako klišejskih nagovorov.

Če na kratko povzamem, smo obiskovalci (pred odrom naj bi jih bilo 500) dobili soliden Skid Row cover band. Bilo je zabavno, ampak če ste razmišljali o obisku koncerta, pa vas je vreme od tega odvrnilo, naj vam ne bo preveč žal.

Skid Row je pač Sebastian Bach.

twitter facebook