recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

reportaža

5. 8. 2015  Metaldays 3. dan  (22. 7. 2015, Sotočje Tolmin)
In tudi vročina na dogajanje na odru ni imela vpliva, mogoče malo le na nas, ki smo švicali pod njim.

3. dan

Pogled v prve vrste je potrdil, da se jim za metal podmladek ni bati. Moshanje in ostali plesni rituali metalcev so potekali na mnogih točkah njihovega nastopa. Kalifornijski tharsherji sicer igrajo poleg hitičev tudi zadnji album The Dream Calls for Blood, oktobra pa je napovedan njihov prihod v studio - najnovejši album  je obljubljen v prvi polovici naslednjega leta. (Petra)

Čeprav sem Sepulturo z Derrickom Greenom na čelu zagovarjal že večkrat, pa ne morem trditi, da sem bil navdušenec nad njihovimi live nastopi. A to se je spremenilo na letošnjem Metaldaysu, ko so možje zasedli glavni oder in proslavili 30 let obstoja. V sklopu česar so nas popeljali celo do albuma Schizophrenia in komada From The Past Comes The Storms! Wow! Bend je v top formi, zvokovno so bili ubitačni, vsekakor pa si je krono zmagovalca zaslužil živalski bobnar Eloy Casagrande. (Ivan)

Hm, kako, da so hardkorovci pripredili enega najboljših šovov na metal festivalu? Tudi tokrat Hatebreed niso razočarali. Bend vedno postreže z ogromno porcijo energije, hkrati pa poskrbi za izjemen odziv publike, kar so vse potrebne sestavine za res noro doživetje. Brez pretirano dolgih govorov na račun setliste smo bili deležni Hatebreed v najboljši izvedbi. Spodbujanje publike na hribčku, da je raztegnila noge, je tokrat uspelo. Veliko tovrstnih poskusov raznih bendov konča dokaj klavrno. Osvežujoče je bilo tudi vrtenje majic/brisač/zastav, ki so poleg norega vizualnega efekta prinesli še vsaj kratkotrajno osvežitev z mešanjem zraka, ki je bil ta dan res vroč in stoječ.

Ker skupina slavi dvajseto obletnico, so z nami delili komade prav iz vseh izdanih albumov in s tem naredili lep pregled svojega opusa, s tem pa zadovoljili tako stare kot nove fene. Od prvega do zadnjega trenutka je bila energija neverjetna, in v tem stilu so tudi zaključili z nepogrešljivim Destroy Everything. (Petra)

Accept smo imeli v zadnjih par letih pri nas priložnost kar nekajkrat videti tudi v dvoranah, vendar ima skupina poseben učinek ravno na festivalih. Udo Dirkschneider sicer skrbi, da so Accept stalnica v metalskem »rumenem tisku«, vendar pa je vokalist Mark Tornillo več kot dobro prevzel vodilno vlogo. Od njegove pridružitve je skupina še bolj aktivna in nam z novim albumom postreže kar vsaki dve leti. Tudi koncert je bil v znamenju lanskoletnega Blind Rage, seveda pa ni manjkalo nepogrešljivih, kot sta Metal Heart in Balls To The Wall. Po končani turneji pa skupina že obljublja delo na novem albumu, tako da jih bomo kaj kmalu verjetno spet videli pri nas. (Petra)

Carcass so nastopili pred manjšo publiko od tiste, ki jih je častila pred odrom leta 2008, a zato niso bili nič kaj slabši. Dejansko je angleški kvartet izvedel zvočno brezhibni nastop, ki ga je osvežila tudi setlista, ki je vsebovala tako nove komade kot kultne klasike iz vseh obdobij. Dodajte temu še govore Jeffa Walkerja in vizualije na platnih, pa dobite nastop, ki vas je gotovo prepričal v nakup CD-ja Surgical Steel ali pa obisk koncerta na Dunaju, ki se bo zgodil 15. 11., ko bodo Avstrijo napadli omenjeni Carcass ter Napalm Death, Obituary in Voivod. (Ivan)

Reportažo v celoti napisali Gregor Strugar, Petra Jerina, Jernej Rejc in Ivan Cepanec.

Fotke: Tina Ahačič (L-D): Accept, Carcass, Hatebreed, Death Angel, Sepultura

twitter facebook