recenzije

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Dying Fetus

Wrong One To Fuck With

Neocaesar

11:11

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

Integrity

Howling, For The Nightmare Shall Consume

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

Bloodbound

War of Dragons

Sunterra

Reborn (EP)

banner
banner

reportaža

22. 8. 2017  Metaldays 2017: Pred objavo reportaže ov death  (22. 7. 2017, Tolmin)
Najprej preberi tole!

Dragi metalci in metalke!

September se že neustavljivo bliža in verjetno ste že prebrali reporte s festivala Metaldays, ki so jih podali bratje in sestre na Paranoidu, Rocklineu in Rockonnetu. Če ste radio zavedni, ste tudi prisluhnili dveurni reportaži z omenjenega festa na Radiu Študent. Vmes ste si seveda ogledali svoje fotke, fotke drugih, uradne fotke in celo pogledali trailer za after film.

Torej, že vse veste – veste, da je vreme bilo malce slabo in precej fajn, veste, da so Lost Society, Kadavar, Architects in Xandiria odpovedali špil. Veste, da je bila 5. obletnica in da je na treh odrih igralo ful bendov.

Jasno vam je, da so ljudje žurali in se kopali ter poslušali glasbo, pa da je marsikdo jamral zaradi Marylina Mansona in cen hrane pijače. Nekateri so baje celo pogrešali ful folk metalskih bendov, kar je nekaj, česar ne bom nikoli razumel, ampak ajde …

Tudi poroke so bile, pa odbojka topless ali v tangicah (slednje bolj v domeni moških, kakšen sexizem!!!, haha), pa folk se je spet poročal na Metaldays. Nekdo je celo bistroumno rekel Wedding Days. Mislim, da je bilo 7 porok. Pa veste, da so na plaži izvajali jogo, redneck masažo in celo risali? Pa chill out prostor na plaži je bil top, če še niste vedeli.

In tudi mi smo bili tam – videli ogromno bendov, naredili ogromneje slik in se imeli najogromneje fajn. Verjetno smo videli isto in slišali prav tako isto kot marsikdo drug. A to nas ne ustavi, da ne bi podali svojih videnj koncertov.

Zato vam podajamo – večdelno reportažo! Ne po dnevih, temveč po žanrih. Zdaj, ali Equillibrium glede na glasbo sodijo v power del, glede na besedila v black, ne vem in se mi ne da razmišljati. Ni se vam niti treba ubadati, s tem – boste pač dojeli bende in festival malce drugače.

Bende sva opisovala Ivan in Simon, fotkala je Tina (pa tudi Simon je dodal kakšno sličico). Enjoy in the following days!

PS: Če ste bolj ''aklih'' in vas res zanima, kdo je igral kdaj, si pomagajte s spodnjimi sličicami!

twitter facebook