recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

20. 11. 2011  Ringworm & Mindsnare split - Your Soul Belongs to Us …   (A389 Recordings, 2011)
''Dretje, solo, blast beat ... absolutna perfekcija."

Pred kratkim smo bili priča najnovejši kreaciji ene od vodilnih skupin holy terror smeri glasbe, Ringworm. Čeprav je bila izdaja Scars (izšla preko založbe Victory Records) bolj porazna in že slišana na prejšnjih albumih, so tokrat opravili popravni izpit, vendar s pomočjo avstralskih norcev Mindsnare.

Pa pojdimo po vrsti. Kot smo že omenjali v prej omenjeni recenziji naših znancev Ringworm, se tokrat začuti občutno več truda in osredotočanja na skladbe same, kajti tale split plošček je nadnaravno super.

Torej, vse skupaj se začne s komadom Leviathon, pri katerem nas takoj prevzame tista strast, ki je manjkala pri Scars. Če bi že moral opisati, bi rekel, da so noter vključeni deli D. R. I., Slayer ter Gluttons (skupina pevca Ringworm, Human Furnace). Takoj za skladbo Leviathon prihaja thrash norija imenovana One Day, ki je hitrejša, agresivnejša ter besedilno boljša od prejšnje. Čista klasika v samem trenutku poslušanja.

Seveda nas pa po dobrih dveh skladbah čakata še dve od Mindsnare. Najprej bi povedal, da gre tukaj za psiho napad avstralskih anti-religijskih tem, ki pa v svoji diskografiji ponujajo že kar precej albumov (Under Fire iz 1995, Hanged, Choked, Wrists slit iz 2001,Disturb the Hive iz leta 2007, …). Stil skupine je podoben Ringworm, razen na trenutke počasnejših delov ter vokala, ki pa močno spominja na Rogerja Mireta (Agnostic Front), kar pomeni lahko le eno, in sicer da zadeva ne more biti slaba. Št. 3 na plošči Gather to Decompose je samo nadaljevanje zaključka Ringworm. Thrash solo, možati vokali in pa slastno mastne kitare, ki nas vzneseno pripeljejo do zaključka Your Soul Belongs to Us … s skladbo Twist and Burn, za katero lahko rečem le ... dretje, solo, ''blast beat' '… absolutna perfekcija.

Ko ste/smo že mislili, da je bilo letošnje leto porazno za Ringworm, so nas ''bearded guys of holy terror'' prijetno presenetili z dvema skladbama, ki sta zasenčili celoten album Scars. Kar pa se tiče Mindsnare, vam toplo priporočam vse njihove izdelke, kajti fantje so pustili več kot le pečat v svoji zgodovini in so z Ringworm samo še utrdili temna tla, na katerih stojijo.

twitter facebook