recenzije

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

banner
banner

recenzija

20. 11. 2011  Ringworm & Mindsnare split - Your Soul Belongs to Us …   (A389 Recordings, 2011)
''Dretje, solo, blast beat ... absolutna perfekcija."

Pred kratkim smo bili priča najnovejši kreaciji ene od vodilnih skupin holy terror smeri glasbe, Ringworm. Čeprav je bila izdaja Scars (izšla preko založbe Victory Records) bolj porazna in že slišana na prejšnjih albumih, so tokrat opravili popravni izpit, vendar s pomočjo avstralskih norcev Mindsnare.

Pa pojdimo po vrsti. Kot smo že omenjali v prej omenjeni recenziji naših znancev Ringworm, se tokrat začuti občutno več truda in osredotočanja na skladbe same, kajti tale split plošček je nadnaravno super.

Torej, vse skupaj se začne s komadom Leviathon, pri katerem nas takoj prevzame tista strast, ki je manjkala pri Scars. Če bi že moral opisati, bi rekel, da so noter vključeni deli D. R. I., Slayer ter Gluttons (skupina pevca Ringworm, Human Furnace). Takoj za skladbo Leviathon prihaja thrash norija imenovana One Day, ki je hitrejša, agresivnejša ter besedilno boljša od prejšnje. Čista klasika v samem trenutku poslušanja.

Seveda nas pa po dobrih dveh skladbah čakata še dve od Mindsnare. Najprej bi povedal, da gre tukaj za psiho napad avstralskih anti-religijskih tem, ki pa v svoji diskografiji ponujajo že kar precej albumov (Under Fire iz 1995, Hanged, Choked, Wrists slit iz 2001,Disturb the Hive iz leta 2007, …). Stil skupine je podoben Ringworm, razen na trenutke počasnejših delov ter vokala, ki pa močno spominja na Rogerja Mireta (Agnostic Front), kar pomeni lahko le eno, in sicer da zadeva ne more biti slaba. Št. 3 na plošči Gather to Decompose je samo nadaljevanje zaključka Ringworm. Thrash solo, možati vokali in pa slastno mastne kitare, ki nas vzneseno pripeljejo do zaključka Your Soul Belongs to Us … s skladbo Twist and Burn, za katero lahko rečem le ... dretje, solo, ''blast beat' '… absolutna perfekcija.

Ko ste/smo že mislili, da je bilo letošnje leto porazno za Ringworm, so nas ''bearded guys of holy terror'' prijetno presenetili z dvema skladbama, ki sta zasenčili celoten album Scars. Kar pa se tiče Mindsnare, vam toplo priporočam vse njihove izdelke, kajti fantje so pustili več kot le pečat v svoji zgodovini in so z Ringworm samo še utrdili temna tla, na katerih stojijo.

twitter facebook