recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

26. 12. 2013  Wasted 24/7 - Your Mom's New Favourite Record  (samozaložba, 2013)
I'd Rather Watch Cable From My Bed, I'm Fucking Lazy...

Smo pri zadnjih izdihljajih letošnjega leta, a imamo še kar nekaj recenzij za obdelat, saj skupine ne počivajo, ekipa Profanity pa tudi ne.

Pred iztekom leta pa je mogoče vseeno dobro zadeve malce umiriti in temu primerno vam ponovno serviramo punk rock ritme, ki vas bodo spravili v dobro voljo oz. vas bodo pripravili v ''party mood''.

V drugih besedah, servirali vam bomo jed, imenovano Wasted 24/7.

Priznam, da predhodna dela skupine ne poznam, ker je njihova trenutna izdaja moja prva in sem pri njihovih ritmih po domače povedano ''devičnik'', ampak kljub temu sem pričakoval kar nekaj dobrot, ker mi je že naslov albuma sila privlačen.

Pa si Your Mom's New Favourite Record poglejmo malce podrobneje, in sicer v nekaj skladbah.

Uvodna skladba za zgoraj naveden album nosi naslov Banana Peel (video za skaldbo si lahko ogledate pri sledeči povezavi: http://www.youtube.com/watch?v=vqzIxr_9BVw) in je mogoče malce ne pričakovana oz. ni ravno tisto, kar sem od punk rock skupine pričakoval.

Uvodno me zadeva malce spomni na Millencolin (instrumentalno), a vokalno pa se nekako premika med ''grunge revival'' skupinami in pa seveda rock ritmi.

Dobra oz. kljub vsem komičnim naslovom skladb in albuma je slišati, da so glasbeno precej odrasli in so kvalitetni glasbeniki (velja za prvo skladbo, ker ostalo je precej komično).

Druga skladba No Offense, But Fucked In The Head, Right? pa se obrne v drugo smer, kajti meša se med punk rockom/power popom ter pop punkom žanrom.

Mogoče so leta ali pa preveč preposlušane glasbe in me s tem zadeva uvodno spomni na Strung Out, ampak samo uvod, ker ostalo je malce bolj svojeglavo.

Je povsem sončna in nabita z energijo. Na trenutke močno asociira na sončne kalifornijske skate punk skupine, kjer pa večina od nas ve, da to ni slabo.

Najlažje bi jo opisal, kot mešanico med Strung Out, Misfits, The Ataris ter neimenovano pop punk senzacijo iz Mtv-ja.

Tretja Run Away With You pa se nadaljuje v duhu power pop/pop punk/skate punk ritmu. Če ste oboževalec sončnega skate punka modernega časa, vam bo zadeva definitivno ugajala. Je poskočna, ponovno nabita z energijo in pa spevna. Ena izmed tistih skladb, ki ti ustane u glavi ne glede na to, ali si izvajalca zapomniš, saj si zadevo kar nekaj časa še žvižgaš.

Nekaj skladb dalje pa prejmemo meni najljubšo na albumu, imenovano Fucking Lazy. Besed o tem, kako je ponovno spevna, ne bom izgubljal, ker album je v celoti speven in prijeten za poslušati, ampak tukaj je eden izmed tistih čarov, ki te po prvem poslušanju prevzame in ti ne da miru, dokler si jo ponovno ne zavrtiš – rečeno , storjeno. Potem pa so tukaj še edinstvena besedila, katera pa te spravijo v smeh in bodo marsikomu ugajala (I'd Rather Watch Cable From My Bed, I'm Fucking Lazy).

Your Mom's New Favourite Record je res eden izmed dobrih in pozitivnih albumov letošnjega leta. Je res, da Wasted 24/7 niso odkrili tople vode (mislim, kdo od novejših skupin jo sploh je?!), ampak nekako delijo oz. nadaljujejo tam, kjer so njihovi idoli končali.

Je dobrodošla ob vsakem vzdušju, kar pa vsi vemo, da to pomeni dobro oceno albuma.

twitter facebook