recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

10. 8. 2014  Young And In The Way - When Life Comes To Death  (Deathwish Inc. Records, 2014)
Sicer nasprotniki black metala ne bodo ravno navdušeni nad YAITW igranjem, ostali pa mislim, da se bodo strinjali z menoj, če rečem, da gre za nekakšno trofejo živega nasilja zgrajenega skozi um obupanega človeka.

Iz senc večne teme, kjer je prisotna le svetloba sveče, se vrača agonija in muka izpod rok počrnjenih duš, imenovanih Young And In The Way. Kdor je v preteklosti prebiral recenzije omenjene skupine ve, da so pristaši umazano hreščečega mešanja black metala ter crusta, kjer toplina nima prostora in je v večini zadeva podvržena mrzlemu in zapuščenemu srcu znotraj glasbe, kot tudi ideologije - kar pa nas posledično tudi ponese v njihovo zadnjo izdajo When Life Comes To Death (kakšnega poglobljenega uvoda, mislim da niti ni potrebno pisati, ker kdor je poslušal njihov zadnji izdelek – split album z Withdrawal, ve, da odstopanja od surovega black metala in crusta ne bo).

Album nam uvodno prinese skladbo Betrayed By Light, kjer nam praktično naslov pove že vse. Seveda je, kot rečeno, njihov žanrski izbor black metal ter crust, ampak se pri Betrayed By Light nekako bolj poglobi v black metal. Idejno nam YAITW postrežejo en sam negativizem v objemu teme in izdaje skozi človeštvo ter religijo, instrumentalno pa se mi zdi, da v prvem koraku malce zapustijo svet crusta in se bolj ali manj osredotočijo na prvinski black metal in nenadno nam na misel pridejo prve izdaje Marduk ter Gorgoroth. Hladno, mrzlo, ledeno ….. in kot se spodobi na pravem mestu.

Kar recimo zadevo popestri, je zaključek skladbe Betrayed By Light, kjer zaslišimo melanholične melodije klavirja in prehod iz prve skladbo na drugo Fuck This Life.

Okvirno nič kaj preveč drugačno od uvodne, mogoče le malenkostno večji pridih na crust pri določeni minuti oz. struktura in oblika sta lični skladbi Psychopathy, kar boste zaslišali tudi pri skladbi Self Inflicted.

Žanrsko razliko je moč občutiti pri Loved And Unwanted, kjer je za spremembo od ostalih skladb, zadeva bolj crust narave. Seveda je še vedno kos black metalu, ampak se bolj približajo skupini Black Hole Of Calcutta, kot pa npr. Marduk. Besedilno oz. ideologija pa je še vedno v sferi vsega nihilizma in pa destrukciji vsega lepega.

Vse navedene skladbe so iz mojega pogleda ključ celotnega albuma, saj kar prejmemo v preostanku, je na enaki valovni dolžini in lahko rečem, da sem z izdelkom When Life Comes To Death več kot zadovoljen.

Ne najdem niti ene slabe točke, kaj šele slabega glasbenega momenta. Sicer nasprotniki black metala ne bodo ravno navdušeni nad YAITW igranjem, ostali pa mislim, da se bodo strinjali z menoj, če rečem, da gre za nekakšno trofejo živega nasilja zgrajenega skozi um obupanega človeka.

twitter facebook