recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

17. 6. 2012  Storms - We Are Storms  (Moonlee Records, 2011)
Dokler je vse še vroče, se pravi agresija, jeza, … si hitro zavrtite We Are Storms.

Se še spomnite skupin Don't Mess With Texas, Nikad, Lunar? Če se, potem vam Storms ni potrebno predstavljati. Za vse ostale, ki pa trenutno čudno gledate v ekran in se sprašujete, kdo ali kaj so Storms, je pa odgovor verjetno že od prvega stavka jasen.

Seveda, gre za naše ''brate Hrvate'' , prav tako pa skupino tvorijo člani in bivši člani zgoraj navedenih bendov, ampak verjamem, da vas bolj srbi dejstvo, za kakšno zadevo tukaj sploh gre? Najprej moram razočarati tiste, ki so pričakovali metalcore skupino a la Amok. Žal vas moram še enkrat razočarati, kajti na svoj račun bodo tukaj prišli izključno oboževalci skupine Don't Mess With Texas in vsi, ki obožujejo Mogwai, Mono in mogoče kanček Red Sparrows … skratka vsi, ki so bolj zasanjane narave in vsi, ki si radi vzamejo oddih od dvojnih ''stopalk'', kričečih vokalov in pa ultra jeznih kitarskih prijemov.

Za trenutek vam svetujem, da hitro zadivjate in si zavrtite kakšen silno divji grindcore album (svetujem Nasum, Rotten Sound, tudi Assück bo v redu), black metal (definitivno vključite slovenske Samomor, ne sme manjkati Burzum ali pa Deathcrush od Mayhem), mogoče tudi death metal (Carcass prve izdaje so dobrodošle, mogoče malce melodije stila ''Tompa'' in At the Gates), ali pa samo kakšen crust (izbira vaša, svetujem pa novo Wolfbrigade ali pa Warvictims). Uživajte!!! Še malo poskočite, grdo poglejte in razbijte prvo stvar, ki pride v roke (pustite računalnik na miru!). Če še niste, si vzemite čas, pri vseh, ki poslušate black metal, ni mišljeno, da trenutno sedite v gozdu. In sedaj konec.

Čutite pritisk? Dvignjeno agresijo? Jezo? Destruktivne ideje? Če še ne, ponovite vajo, če da, potem pa nadaljujmo. Dokler je vse še vroče, se pravi agresija, jeza, … si hitro zavrtite We Are Storms. Verjetno ste na pravi poti umirjanja, kajti če trenutno berete dalje in poslušate Storms, vam pritisk počasi pada, agresija popušča in jeze ni več na spregled. Kaj je to?

Recimo, da bomo to poimenovali nežna stran vašega okusa za glasbo. We Are Storms je praktična perfekcija - 10 instrumentalnih skladb kova Mogwai. Že pri prvem Nineteen Eighty Bore te album dobesedno umiri in za trenutek dobiš občutek zasanjanosti in ko se skladba vrti naprej, ti sanjaš z njo ... dokler ne pride do premora in druge skladbe (Up the Punks, Fuck the Drunks). Pričakovanje se stopnjuje in tukaj je tista linija, ki je praktično neopisljiva in jo kar ''momljaš'', ker veš, da ti je super, ampak je ne moreš razložiti z besedami (tisti, ki ste album poslušali, vam najlažje razložim, da rečem, tisti del pri 1:06). Pri I Am Vile poslušalec celo dobi pridih Pearl Jam (samo instrumentalno) in seveda te ponovno odnese daleč stran. In brez skrbi - to traja skozi celotno ploščo.

Umirjena perfekcija.

Storms so za svoj prvenec s skupno pomočjo dobrih ljudi iz Moonlee Records naredili pravo poslastico brez kakršnegakoli ''kiksa''. Res je, da so fantje že znani po tem, da so v preteklosti delali na post rock zvrsti (govorim o Don't Mess With Texas), ampak če sem iskren, DMWT niso naredili takega vtisa, kot so ga trenutno Storms.

twitter facebook