recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

18. 11. 2012  Sick Fix - Vexed  (A389 Recordings, 2012)
Vsi oboževalci skupin Raw Nerve, Vaccine, Confines in Infest (ameriška skupina in ne srbska, da ne bo pomote) bodo ubijali za Vexed, ostali pa bodo bolj ali manj vse skupaj vzeli za rezervo, no vsaj dokler jih ne sreča pamet.

Po pogledu na ime založbe, bi vam moralo vse skupaj biti že jasno, in morda ste prepričani, da je. A tokrat, dragi moji, temu ni tako! Dobro, je podobno ostalim skupinam, ampak pri Sick Fix ne gre za temačno obarvan HC ali pa povezavo na okultne teme, gre za povsem politično (pa še to ne toliko) usmerjen HC, katerega smo/ste bili vajeni pri pravih HC skupinah (ne govorim o nežnih cmeravih lomilcih srčkov).

Ampak ne glede na to, da se razlikuje od ostalih A389 Recs. Skupin, je potrebno več, kot le dejstvo, da se ne spogledujejo s samim hudičem. Mogoče kraj? Baltimore, Maryland,… hmmm mogoče (zaradi serije The Wire), ampak tudi to ni razlog, da bi sedaj vse skupaj uspevalo zaradi kraja. Besedila? Tudi to je bolj dvoumno, straight edge je mogoče malo že izprana zadeva in redko kdo sedaj uspeva zaradi prepričanja, da droge niso v redu (doom, sludge in pa stonerji se definitvno ne strinjajo, haha). Kaj je potem razlog? Člani? Tukaj pa je vse skupaj že bolj mogoče, kajti zasedbo sestavljajo člani skupin Magrudergrind ter Coke Bust. In če člane, mesto in pa načela zmešamo skupaj, je zadeva že bolj močna in prepričljiva.

Kaj od Vexed lahko pričakujete? Prekleto jezen in agresiven pristop HCja, kar se le da. Že pri prvi skladbi Phoenix nas popelje skozi oči pevke (Michelle Northam) in njeno preteklost, kaj vse je doživela in videla, ko je še delala kot reševalka psov v DCju.

Seveda Phoenix ni edina skladba, ki se navezuje na preteklost, album je v celoti nekakšna povezava na trenutno stanje države in skrito ter prikrito razmišljanje ''bolnikov''. Vse skupaj nekako najbolj poudarijo tudi inštrumenti, saj ko besedila govorijo o težkih časih iz preteklosti, bobni Chrisa Moora pridejo do tako dobrega izraza, da skoraj ne moreš verjeti. Gre za dobro mešanje HCja ter grinda. Dodobra doda tudi ''umazana'' produkcija svoj čar, kar pri nekaterih skupinah ni dobro, je pa definitivno prišlo najbolj do izraza pri Sick Fix.

Skozi vseh 13 skladb in dobrih 21 minut norenja ti v glavo pride kar nekaj misli in ena izmed njih je definitivno ta, da na A389 Recs. nikoli izpod svojih rok ne izdajo ''usranega'' albuma.

Vsi oboževalci skupin Raw Nerve, Vaccine, Confines in Infest (ameriška skupina in ne srbska, da ne bo pomote) bodo ubijali za Vexed, ostali pa bodo bolj ali manj vse skupaj vzeli za rezervo, no vsaj dokler jih ne sreča pamet.

twitter facebook