recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

28. 11. 2011  Carnifex - Until I Feel Nothing  (Victory Records, 2011)
Roke stran, tukaj gre za sceno in ne glasbo!!!

Zagotovo se še vedno spomnimo njihovega največjega dosežka, albuma Hell Chose Me in norenja na samosvoj deathcore način, kajti sedaj se po nekajletnem premoru kralji breakdownov vračajo nazaj s ploščo Until I Feel Nothing. Seveda se že takoj zastavi vprašanje, kaj nam lahko zaigrajo novega v teh modernih časih, preplavljenih s kopijami skupin Despised Icon?

Če sem iskren, mi Carnifex niso nikoli ponudili česa neslišanega in tudi nikoli naredili tisti »buuum« album, da bi človek lahko rekel ''Tole je pa super.'' ... in ravno zato sem se spravil poslušati Until I Feel Nothing. Na kratko povedano, zadeva ne ponuja nič kaj posebnega; "tttttrrrrrrrrrrrrrrrr", "džn džn džn", growl, scream pa spet od začetka ... no in tako, dragi moji, so Carnifex naredili nov album.

Tu pa tam se najde kaj izstopajočega, kot na primer pri skladbi Dead But Dreaming, kjer se pri končnem breakdownu slišijo morbidne klaviature, vendar je na žalost to vse. Vsekakor je pri skupinah, kot je Carnifex, najbolj moteče tisto, kar je celotno deathcore sceno naredilo popularno in to je breakdown. Ne bom trdil, da jih sovražim, ampak raje jih imam samo v HC-ju in ne v popačeni zvrsti, mešani med HC-jem in death metalom. Album je popolnoma identičen svojemu predhodniku in ni nič boljši niti nič slabši od njega. Seveda se spet ponavljam, kvaliteta zvoka je super (logično, gre za Victory Records) in vse je odigrano v ne vem kakšnem super studiu in logično je tudi, da se imajo fantje za death metal skupino (glede na to, da je kar precej riffov skopiranih iz ostalih legendarnih death metal skupin), pa tudi prebolel bi le eden breakdown na skladbo, ampak 3 so pa že preveč. Žal...

Until I feel Nothing priporočam vsem, ki obožujete skupine a la Suicide Silence, Whitechapel, Oceano, … za vse ostale pa je najbolje, da rečem le: "Roke stran, tukaj gre za sceno in ne glasbo!!! "

twitter facebook