recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

18. 11. 2015  Broken Lock - Unicorns We All Chase  (Založba Radia Študent, 2015)
pred sabo imate malce več, kot 30 minutni izdelek domače zasedbe, ki za šalo stopi na lestvico najboljših albumov letošnjega leta.

Zgornji stavek je sicer ne vmesen pri trenutni receziji, ampak je po mojem mnenju obvezen pri trditvi – da predstavitve skupine, kot skupine na dolgo in široko ne bo – imaš internet – enkrat za spremembo, ga uporabi koristno!

Kakorkoli že… nazaj na recenzijo… Broken Lock ponujajo nadaljevanje albuma Want To Exit This Ergastulum? letnika 2009 in to nadaljevanje sliši na ime Unicorns We All Chase.

Če bi laično opisoval omenjen album bi lahko rekel, da skupina nadaljuje, kjer je končala in se osredotoča na že poznane instrumentalne, kot tudi vokalne ritme. Ampak seveda temu ni tako, ker pri novih 7 skladbah je skupina zadevo malce poglobila, kar že dokazuje uvodna skladba Big Debt.

Sledeča skladba vsebuje mešanje izgubljenega zvoka 90-ih skozi HC žanr, malce bolj energično postopanje skozi math rock, kot tudi atmosfero post rock/metal kreacij. Je malce bolj kaotično a ravno pravšnje ravnovesje skozi tiste nežnejše odtujene ritme v sredini skladbe.

Na bolj mastno igranje skupina preide pri pri Untying Knots in Affordable And Sustainable Future, kjer se poleg matematično preračunanega igranja zadeva tudi obrne na sludge in stoner žanr oz. riffi možato bradatih stricev iz obrežja NOLA.

Sicer v primerjavi s predhodnimi albumi Unicorns We All Chase zveni bolj premišljeno - ker se poleg oteženega igranja zadeva precizno bolj usmerja tudi na ambient nežnejših melodij, ki pa je na omenjenem albumu obvezen oz. v drugih besedah – pred sabo imate malce več, kot 30 minutni izdelek  domače zasedbe, ki za šalo stopi na lestvico najboljših albumov letošnjega leta.

1.Big Debt

2.Untying Knots

3.Mass-produced Unicorns

4.Affordable and Sustainable Future

5.Gnawing Bones with Golden Teeth

6.Mother Monolith

7.Black Reign 

twitter facebook