recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

26. 1. 2014  Blind To Faith - Under The Heptagram  (A389 Recordings, 2013)
Under The Heptagram je dobrota mešana med zgoraj navedenimi skupinami Darkthrone, Celtic Frost, GG Allin, Eyehategod ter Integrity. Gre za čisto klasiko, ki ne sme uiti iz rok vsem navdušencem umazanega igranja.

Božji srd ne pozna meja, kar v drugih besedah pomeni, da nam na založbi A389 ponovno ponujajo bogokletne izdaje, ki nas rešujejo iz okovov religijsko usmerjenih skupin.

Tokratna pomoč južno od nebes pa sliši na ime Blind To Faith in njihov album Under The Heptagram.

Skupino sicer nekateri že poznamo oz. smo jo spoznali preko albuma iz leta 2009, imenovanega The Seven Fat Year Are Over, kjer so nam kot skupina pokazali, da toplih besed pri njih ne bomo našli.

Vse se je vrtelo okoli umazanih sludge kitarskih ritmih, hitrim bobnanjem in pa čaščenjem skupine Integrity.

Bila je klasika temnih sil, ki nam še vedno lepšajo ure v naših najtemnejših trenutkih uživanja najtemnejše glasbe. Klasika!

Po 4 letih pa nam Blind To Faith ponujajo nov (mali) album imenovan Under The Heptagram.

Če zadevo preverimo po vrsti, lahko vizualno rečemo, da gre za močno asociiranje Eyehategod albumov, kar lahko tudi sami preverite pri njihovih naslovnicah (ampak mislim, da to ni potrebno).

Vstop v temo nam postreže skladba The Gateway, katera nam prinese srhljiv uvod v album. Umazane kitare, zatohel pridih igranja in pa močna asociacija na Darkthrone kasnejše izdaje (pri katerih so v svoj black metal dodali še punk), ki se občasno prelivajo v sludge igranje.

Je kakovostno, ampak verjamem, da ne ravno za vsakega, ker gre koncu koncev le za tisto robustno igranje, ki ga današnja mladina ne zna ceniti (no, odvisno kdo).

Druga od treh skladb, ki sliši na ime kot naslov albuma Under The Heptagram, pa nam prinese manjše spremembe.

Hitrost se od prve skladbe malce upočasni in se ustavi nekje pri srednjem tempu oz. je klasična sludge metal hitrost, ker pa jo dodobra pospremi punk pridih inštrumentov ter vokala.

Kot bi zmešal GG Allin ter Eyehategod in ga dobro začinil z Darkthrone.

Za konec pa prejmemo še skladbo Burial Of Mankind, katera pa se spet malce bolj osredotoči na hitrost. Za začetek se vse skupaj odvije v ''Slayersko'' obarvanim Hcjem, ki ga ponovno popestri kričeče robusten vokal in pa temačen sprehod skozi opustošene ulice zemlje. Skozi skladbo se vse skupaj malce popestri na hitrosti in se pomeša med Celtic Frost ter Integrity zmešnjavo, ki pa verjamem, da ne bo nobenemu šla v nos.

Gre za dobro post apokaliptično videnje skozi besedila in pa srhljivo spremljavo instrumentov.

Under The Heptagram je dobrota mešana med zgoraj navedenimi skupinami Darkthrone, Celtic Frost, GG Allin, Eyehategod ter Integrity. Gre za čisto klasiko, ki ne sme uiti iz rok vsem navdušencem umazanega igranja.

twitter facebook