recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

18. 12. 2011  Pale Creation - Twilight Haunt   (A389 Recordings, 2011)
Če omenjeni izdelek nimate niti v mp3 formatu, je sedaj pravi čas, da zadevo pod nujno povlečete na vaš računalnik in jo poslušate od začetka do konca, ker tole ni muha enodnevnica, ampak izpoved vašega življenja.

Na veseli december so nam nove izdaje kar po godu in upam, da nam bodo tudi v prihodnjem letu, ker kot tudi sami veste, prihajajoče leto prinaša kar lep sklop novih izdaj odličnih skupin vseh zvrsti. No, če se še za teh nekaj zadnjih dni ustavimo še pri letošnjih skupinah, ki tvorijo sovraštvo do vsega božjega, je potem ena izmed njih definitivno Pale Creation, ki prihaja iz samega osrčja nastanka celotnega holy terror sklopa, Clevelanda.

V originalu izdan album Twilight Haunt je izšel leta 1999 preko založbe East Coast Empire in sedaj so se na a389 odločili zadevo ponovno predstaviti javnosti.  Album je, kot lahko pričakujete, usmerjen proti bogu ter nasičen z igranjem inštrumentov na prekleto dober in jezen način. Močno spominja na Integrity v 90-ih in njihove izdelke, kot so Those Who Fear Tomorrow, Humanity is the Devil ter Seasons in the Size of Days, občuti pa se seveda tudi močan pridih ''Slayerskih riffov''. Vokalno je zadeva prav tako pričakovana, energično dretje brez jokajočih čistih vokalov ali pa govorjenja vse povprek. Energija in trud sta vidni v celoten izdelku, vendar najbolj izstopa pri Manifest in Me (klasika!!!) , ki ti takoj zleze pod kožo in človek takoj dobi občutek teže celotnega sveta na svoji lastni koži. Izdelek je v celoti odlično narejen, od temačnega uvoda, potem težkih skladb (Desperate Calm), do industrialnih vmeskov (Dreamscape Soundtrack) in ponovno temačnega zaključka.

Vse kar od skupine omenjene zvrsti pričakujete je v Twilight Haunt, in če omenjeni izdelek nimate niti v mp3 formatu, je sedaj pravi čas, da zadevo pod nujno povlečete na vaš računalnik in jo poslušate od začetka do konca, ker tole ni muha enodnevnica, ampak izpoved vašega življenja.

twitter facebook