recenzije

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Dying Fetus

Wrong One To Fuck With

Neocaesar

11:11

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

Integrity

Howling, For The Nightmare Shall Consume

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

Bloodbound

War of Dragons

banner
banner

recenzija

21. 5. 2017  All Strings Detached - There's Something Painful About The Pearls  (ZARŠ Records, 2017)
Besedilno pa se zadeva prepleta skozi krhkost/ranljivost osebne rasti oz. duše posameznika, ki se skozi celoten album preoblikuje v erotiko temnih senzibilnosti.

Melanholični duo All Strings Detached 3 leta po prvencu Heavy Rain (ZARŠ Records) nadaljuje glasbeni minimalizem skozi nov album There's Something Painful About The Pearls.

Prvenec Heavy Rain nam je prinesel močno hipnozo ležerne atmosfere, ki se je prepletala v sanjavi avantgardi, pri čemer dvojec Vesna Godler in Jana Beltran še vedno vztrajata.

Instrumentalno je zadeva še vedno v smeri minimalizma – se pravi v sklopu 9 skladb nas spremljajo žalostno obarvane melodije polne melanholije, ovijajoč se bas ritem ter občasni udarci bobnov (res redko).

Ampak There's Something Painful About The Pearls je še vedno povsem drugačen album, kot tudi glasbeni sveženj znotraj ''še ne toliko uveljavljene'' glasbe v naši mali državi.

Besedilno pa se zadeva prepleta skozi krhkost/ranljivost osebne rasti oz. duše posameznika, ki se skozi celoten album preoblikuje v erotiko temnih senzibilnosti.

Iz mojega vidika There's Something Painful About The Pearls, nadgrajuje prvenec Heavy Rain, kajti duo svoje strast porine še globje, kot poprej.

Če je že prvenec veljal za ''posebneža'' na področju alternativne scene, bo marsikoga zgoraj navedena noviteta marsikoga ponesla v rahločutna področja, katera bo želel negovati tudi pri izdaji št. 3.

01.I Feel

02.Wait

03.Superwoman

04.In The Night

05.What To Do

06.It's Been A While

07.Move On

08.Loverboy

09.Parallel World

twitter facebook