recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

recenzija

21. 5. 2017  All Strings Detached - There's Something Painful About The Pearls  (ZARŠ Records, 2017)
Besedilno pa se zadeva prepleta skozi krhkost/ranljivost osebne rasti oz. duše posameznika, ki se skozi celoten album preoblikuje v erotiko temnih senzibilnosti.

Melanholični duo All Strings Detached 3 leta po prvencu Heavy Rain (ZARŠ Records) nadaljuje glasbeni minimalizem skozi nov album There's Something Painful About The Pearls.

Prvenec Heavy Rain nam je prinesel močno hipnozo ležerne atmosfere, ki se je prepletala v sanjavi avantgardi, pri čemer dvojec Vesna Godler in Jana Beltran še vedno vztrajata.

Instrumentalno je zadeva še vedno v smeri minimalizma – se pravi v sklopu 9 skladb nas spremljajo žalostno obarvane melodije polne melanholije, ovijajoč se bas ritem ter občasni udarci bobnov (res redko).

Ampak There's Something Painful About The Pearls je še vedno povsem drugačen album, kot tudi glasbeni sveženj znotraj ''še ne toliko uveljavljene'' glasbe v naši mali državi.

Besedilno pa se zadeva prepleta skozi krhkost/ranljivost osebne rasti oz. duše posameznika, ki se skozi celoten album preoblikuje v erotiko temnih senzibilnosti.

Iz mojega vidika There's Something Painful About The Pearls, nadgrajuje prvenec Heavy Rain, kajti duo svoje strast porine še globje, kot poprej.

Če je že prvenec veljal za ''posebneža'' na področju alternativne scene, bo marsikoga zgoraj navedena noviteta marsikoga ponesla v rahločutna področja, katera bo želel negovati tudi pri izdaji št. 3.

01.I Feel

02.Wait

03.Superwoman

04.In The Night

05.What To Do

06.It's Been A While

07.Move On

08.Loverboy

09.Parallel World

twitter facebook