recenzije

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

banner
banner

recenzija

4. 12. 2017  Stuntman - The Scourge (7'' Flexi EP)  (Prototype Records, 2017)
V mislih se mi prepletajo Axe To Fall ter No Heroes (Converge).

A nisem dobra 2 meseca nazaj omenjal Stuntman in se spraševal oz. opravičeval njihovo odsotnost? Sem. In na moje presenečenje se kaotični francozi letos ponovno vračajo v smeri EP-ja oz. bolje rečeno single izdaje imenovane The Scourge (ker gre le za eno skladbo, katero so izdali na flexi vinyl formatu).

Kaj od omenjene skladbe The Scourge lahko pričakujemo? Sicer sem omenjal večkrat že, da imajo Stuntman v sebi velik delež Coalesce igranja, kot tudi Converge in ne nazadnje tudi Napalm Death. No seveda odvisno od albuma.

In kje se nahaja The Scourge? Po večkratnem tehtnem poslušanju, sem osebno prišel do dejstva, da gre za povsem lično igranje, kot Converge v kasnejših letih.

V mislih se mi prepletajo Axe To Fall ter No Heroes. Kaotična instrumentalna konstrukcija ter histerično divji vokal. Mogoče se tu pa tam za kakšno sekundo sliši Napalm Death vnos, ampak le za sekundo.

Sicer, ne vem kakšne narave je omenjena izdaja, ker konec koncev bi lahko bi bil to povod za nov album, po drugi strani pa gre lahko le za mini izdajo, ki nas opozarja, da na Stuntman ne bomo pozabili.

Kakorkoli že, The Scourge je sam vrh kaotične glasbe in priporočljiv vsem, ki jim glasbeni kaos nudi več, kot le glasbena potešitev.

1.The Scourge

twitter facebook