recenzije

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

banner
banner

recenzija

24. 6. 2014  Aborted - The Necrotic Manifesto  (Century Media, 2014)
S svojim manifestom Aborted ostajajo pri večnih temah. Gibljejo se po ločnicah življenja in smrti, bolečine in užitka.

Aborted z novim albumom izpopolnjujejo svojo apokaliptično vizijo sveta, ki so jo predstavili že na prejšnji plošči Global Flatline (2012). Svoje grindersko muziciranje tokrat oblikujejo v manifest, skozi katerega zvočno udejanjajo svoje razumevanje sodobnega življenja, ki je podvrženo gnitju, propadu in vsemu sprevrženemu. Po kratkem kinematično obarvanem uvodu, ki deluje prežvečeno, z vso silo udari na plan distorzirana godba in že s prvim verzom “The urge to kill drives my every movement”  skupina definira svojo uničujočo agendo.

Kitarski riffi s kirurško natančnostjo zarezujejo v zvočno sliko, ki jo z druge strani preplavljajo gosti valovi bas bobna. Vsa inštrumentacija ostaja čista in razločna ter gradi neusmiljen, s steroidi napumpan death metal, a hkrati lahko izzveni sterilno. Bend brezkompromisno muči kitarsko dratovje in se s pretežno kratkimi kompozicijami hitro prebija skozi album. Mestoma vpelje kak headbangerski groove in lep kitarski solo, ki za nekaj trenutkov umiri neizprosno besnenje.

S svojim manifestom Aborted ostajajo pri večnih temah. Gibljejo se po ločnicah življenja in smrti, bolečine in užitka. Podobe propada in gnitja povzdigujejo na raven umetnosti ter slavijo morbidno in sprevrženo telesnost. Trupla, drek in seksualne perverzije. Sovraštvo do človeštva in zanikanje instanc oblasti, ki jih utemeljujeta zlagana krščanska morala in potrošniško enoumje.

Nasilni diskurz dopolnjujejo s sempli iz filmov, ki delujejo nekoliko ironično. Ob koncu se poklonijo tudi horror klasiki Hellraiser in napovejo peklensko usodo vsakemu izmed nas. “We have such sites to show you,” nam obljubljajo. In obljubo tudi izpolnijo.

twitter facebook