recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

29. 9. 2013  Michale Graves - The Lost Skeleton Returns  (Vile Of Venom Records, 2013)
Izgubljeni okostnjak vrni se iz kjerkoli si prišel!

Kaj so Misfits brez Danziga ter Michale Gravesa? Totalno grozni in neuporabni za poslušanje. Jerry Only bi, kot večkrat rečeno, moral skupino pustiti počivati, ker zadeva je več kot jasna, zakaj ne potrebujemo Misfits z Jerryem na vokalu.

Kaj pa Danzig?

Kot vsi vemo, je Danzig svojo pot malce bolj izkoristil in sicer po odhodu iz Misfits je osnoval Samhain, kjer je bila zadeva še vedno v punk vodah, ampak precej bolj temačna. Po nekajletnem delovanju kot Samhain pa je Glenn skupino preimenoval v Danzig in punk sceno povsem zapustil ter se bolj osredotočil na metal žanr.

 Rezultat?

Vrhunski, ker vsi poznamo vrhunske skladbe, kot so Mother, Not of This World, 1000 Devils Reign, …., skratka milina za poslušanje.

Kaj se je pa zgodilo z Michale Gravesom?

Graves je ubral enako pot kot Danzig, in sicer se je bolj osredotočil na solo kariero (čeprav je vmes ustanovil skupino Gotham Road in pa tudi punk rock skupino Graves in še nekaj ostalih projektov).

Njegovi albumi so se skozi čas bolj ali manj osredotočali na akustično igranje in pa izdaje v živo. Kar mu ne zamerim, glede na to, da ima super vokal.

Ampak njegove izdaje imajo en velik minus (iz mojega vidika), namreč na vsaki izmed izdaj najdemo ene in iste skladbe, in sicer iz obdobja Misfits. Ne obstaja Michale Graves album, kjer ne bi našli Scream, Saturday Night ter Dig Up Her Bones (pa še kakšno bi se našlo).

In tako je tudi pri albumu The Lost Skeleton Returns.

Pred poslušanjem opazimo ''tracklisto'' za album, kjer ti v trenutku postane jasno, kaj bomo prejeli… album z njegovimi najboljšimi hiti. A je to slučajno kakšna potegavščina?! Ponovno smo pri enakih skladbah?!

Ampak po pregledu skladb opazimo tudi komentar, da je zadeva neobičajna, in sicer so vse skladbe ponovno posnete in niso enake originalu (to je samo ukana).

Pri prvi skladbi (katera je novost) Lost Skeleton, dobimo prvi vtis pri čemu se bomo vrteli. Je mešanje med horror punkom ter death rockom. Nič posebnega, prva asociacija je definitivno kot bi šlo za neizdano skladbo Misfits v demo verziji in bi jo uvrstil na album iz leta 2000 Cuts From the Crypt (kjer smo prejeli neizdane ter demo skladbe skupine v obdobju Michale Graves).

Bolj kot Lost Skeleton so me zanimale že neštetokrat slišane skladbe iz obdobja Misfits in druga po vrsti pride American Psycho.

Groza!!

Niti ne groza, ampak naravna katastrofa!!

Kot bi namenoma hotel uničiti skladbo. Instrumentalno bolj počasna in bolj ''metal'' zveneča - kar je nekako še prebavljivo, ampak kar je moteče, je vokal.

Seveda je Graves še vedno Graves. ampak ''jebem ti'', ker tukaj izpade, kot bi bil močno vinjen. Katastrofa.

Boleč začetek albuma. Ampak upanje umre zadnje, tako da nadaljujemo pri skladbi Forbidden Planet. Enaka zgodba, le da se doda še nekakšen kričeč vokal. Od koga? Od Chris Motionless iz patetične metalcore zasedbe Motionless In White. A je možno,da album še bolj pokvariš?

Seveda, da je…

Če si boste zavrteli skladbo Scream, vam bo v trenutku jasno, zakaj je temu tako. Počasen ritem, ki izgublja na igranju kitare. Začetno melodično igranje je povsem uničeno, počasni bobni pa skladbo dobesedno samo dokončno pogubijo. In potem vokal…hvala lepa Graves, res hvala lepa.

Upam, da v življenju nikoli ne slišim več omenjene verzije Scream skladbe.

Za dodatne prebavne motnje pa si zavrtite še Fiend Club in tako bo dan na WC školjki popoln.

Glasbeni fiasko!

Album je dobesedno ''v pizdi'' in vam ga ne svetujem, pa četudi živite za Misfits, Danzig ter Graves glasbo, in spada v najslabše albume zadnjih 10 let. Izgubljeni okostnjak vrni se iz kjerkoli si prišel!

twitter facebook