recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

recenzija

16. 6. 2015  iLSA - The Felon's Claw  (A389 Recordings, 2015)
Album iz mojega pogleda in presegel Intoxicantations, je pa definitivno dosegel visoko. Je priporočljiva zadeva ampak le ljudem, ki obožujejo zgoraj navedene skupine.

Ilsa na naši strani ni novost, kajti dobra 3 leta nazaj smo jih že predstavili pri recenziji Intoxicantations kot tudi pri split albumu s Seven Sisters Of Sleep, kar pomeni, da ne boste deležni prav nobene uvodne predstavitve.

Torej Ilsa ponujajo novost, ki sliši na ime The Felon's Claw. Kakšne drastične spremembe ni za pričakovati, ker se vse bolj ali manj odvija v prepoznavnih vodah, katere smo že slišali v zgoraj navedenih izdajah.

V desetih skladbah se žanrsko zadeva sprehaja iz temačnega crust norenja, počasnih doom segmentov, kot tudi mastnih sludge ritmov. Najbolj očitna sprememba so večji deleži umazanega punka pri določenih skladbah, kot tudi malce večji delež negativne smeri HC žanra pri ostalih. Ni sicer sedaj zadeva tako občutna, da bi se jo slišala že v prvih momentih skladbah, je pa kot rečeno prisotna v večji dozi, kot pri prejšnjih albumih a še vedno v res tistem minimalizmu. Nekako so se malce bolj približali sebi podobnim Seven Sisters Of Sleep a nosijo še vedno nekakšno originalnost, katero smo vajeni od prej.

Pri ideologiji oz. besedilih se zadeva ponovno obrača okultno tematiko, satanizem,droge,grozljivke iz 60-ih ter 70-ih, kot tudi za obup ter propad človeštva… brez kritike in samo pohvalno.

Ne bom lagal če rečem, da The Felon's Claw ni za vsaka ušesa, ker je tistim, ki obožujete čisto produkcijo in jasno slišane instrumente, kot tudi jasen vokal zadeva ne bo dobra. Gre za specifičen okus poslušalca, ki ''tripa'' na Eyehategod istočasno pa tudi na Hooded Menace, Amebix in Crass.

Album iz mojega pogleda in presegel Intoxicantations, je pa definitivno dosegel visoko. Je priporočljiva zadeva ampak le ljudem, ki obožujejo zgoraj navedene skupine.

1.Oubliette

2.25 Cromwell

3.Smoke Is The Ghost Of Fire   

4.Buried In The Bedrock And Concrete Of Our Cities

5.Pandolpho     

6.Pass\\Out      

7.Enter The Void            

8.Armstrong's Mixture

9.Katabasis

10.Song Of The Saw-Blade

twitter facebook