recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

11. 9. 2012  Overkill - The Electric Age  (Nuclear Blast, 2012)
Mladci, učite se od velikih!

Še vedno hitri, še vedno glasni, še vedno jezni. To bi najbolje na hitro opisalo novo Overkill mojstrovino.

Že intro napove, da prihaja nekaj brutalnega.

Prvi trije komadi - Come and Get It, Electric Rattlesnake in Wish You Were Dead so tipični Overkill. Rifi, pri katerih imaš filing, da ti trgajo kožo z obraza, Bobby pa jezno kriči iz zvočnikov. Produkcija je na visokem nivoju in vse inštrumente se lepo sliši. Celotna zvočna podoba je tipična Overkill, seveda v moderni preobleki, taki, kot smo je vajeni že z Ironbound. Tempo do Black Daze ne popušča. Pri tem komadu se nekoliko umiri, vendar nikar ne pričakujte balade. To so še vedno Overkill in oni so jezni.

Pa čeprav je to že 16. plošča.

Po tem počasnejšem predahu spet sledijo hitrejše pesmi. Lahko še enkrat omenim, da zvenijo jezno? No, sem že. Zadnji komad, naslovljen Good Night, se začne naslovu primerno. Z mirnim uvodom. Ampak Overkill nas že ne bi poslali v posteljo z balado, le pokazali so, da tudi oni premorejo nekaj nežnosti. Ko je te konec, sledi spet šus do konca. Tokrat res zadnjič na albumu.

Slabih stvari praktično ni, le zaradi vse te jeze in brutalnosti po samo nekaj poslušanjih zlahka zamešaš komade med seboj.  Seveda je to posledica manjka melodičnosti, ki jo plošča premore ravno toliko, da je smiselna. Sicer pa pretirane melodičnosti itak ne pričakujemo, kajne?

Plošča je super in prepričan sem, da vam bo všeč že po prvem poslušanju, po vsakem naslednjem pa samo še bolj. Vsa čast, da po toliko letih še vedno najdejo toliko energije in jeze, da naredijo tako super album. Zakaj bi sploh iskal nove bende, če ti nekaj preverjenega servira tako mojstrovino?

Mladci, učite se od velikih!

twitter facebook