recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

6. 12. 2011  The Canyon Observer - The Current OF Her Ocean Brings Me To My Knees   (KAPA Records, 2011)
Glede na težo glasbe, glejte na to, kot na depresivnega sumo borca, ki je izgubil vso upanje in nam joče svoje tegobe z glasom, ki je tako grd, da je že čudovit. Nato ga brutalno posilite.

The Canyon Observer imajo jajca. Černobilsko količno jajc. Redke skupine že na samem začetku tako samozavestno in prodorno (hihi) predrejo (hihi) na sceno. Nenadoma so se pojavili, zrajcali internet s teaserji in še preden ste svojega otroka pretepli do konca, je bila zunaj že prva izdaja in sicer EP Chapter 1: The Current Of Her Ocean Brings Me To My Knees (OH, KAKO STE ČUSTVENI! TO JE NOVA GENERACIJA PRAVIH MOŠKIH!)

Ta sekstet -1 sestavljajo dečki, ki so slovenski publiki bolj kot ne poznani, saj skupino sestavljajo [imena članov] in so si nabirali glasbene izkušnje v skupinah, kot so [imena skupin] ter so mnenja, da so epske solaže za ljudi z minimalnimi reproduktivnimi organi. »MI NE RABIMO EPSKIH SOLAŽ, MI MAMO EFEKTE!« se derejo člani, medtem, ko grupno posiljujejo tehnične preseratorje, ki se utapljajo v svojih solzah.

EP sestavljajo štirje komadi, katerih povprečna dolžina je cca. 445 sekund (računajte, da vam možgani ne zakrnijo) in so faking mastni. Kot je za sludge/post-metal in podobne pizdarije značilno, gradi njihova glasba na repetivnosti, počasnosti in maščobi in pri tem so se dovolj potrudili, da njihova glasbena slanina ne zveni dolgočasno. Komadi so zmožni epske brutalnosti in kilaže, da moškim ustvarijo menstruacijo in jim jo potem odtrgajo z žerjavom, ženske pa fašejo impotenco. Na drugi strani pa nas pobožajo po obrazu s počasnimi atmosferičnimi deli, ki v mislih pričarajo prazne opustošene pokrajine. Ti deli se spretno menjujejo in spominjajo na sinusno funkcijo skozi oči človeka, ki se ga je ravnokar zadel s čistili.

The Current of herBLABLABA zveni boleče iskreno in očitno člani ne najdejo utehe v obliki metuljčkov, rožnatih pljanjav in mavric, saj celotna glasba zveni depresivno. Glede na težo glasbe, glejte na to, kot na depresivnega sumo borca, ki je izgubil vso upanje in nam joče svoje tegobe z glasom, ki je tako grd, da je že čudovit. Nato ga brutalno posilite.

Torej, če imate poln kurac tega, kar smo do sedaj večinoma dobivali na slovenski alter sceni, potem  si želite tega EPja, saj dejansko predstavlja nekaj novega za domača tla. Ta EP vas bo nato slikal v spanju, obešal vaše slike v klet in jim izrezoval oči. Vaše obleke, pribor, nohti, ki si jih boste po dveh letih končno ostrigli, bodo izginjali. A vas to ne bo preveč motilo, saj bo žrtev vredna tega solidnega izdelka. Če ne zaradi tega, pa zato, ker so na naslovnici joške. Drugje jih itak ne boste videli :>

Skratka, kot mnogi drugi, TCOjem napovedujem uspeh. Pa lepi so. Še posebej basist.

twitter facebook