recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

12. 11. 2018  Cryptopsy - The Book Of Suffering - Tome II  (Hammerheart Records, 2018)
Still not dead. NOT EVEN CLOSE!

Že veliko let je minilo od odličnega EP-ja The Book Of Suffering - Tome I in kljub temu, da je bend bil odrsko kar aktiven, se je že zdelo, da kaj več od občasnih koncertov ali turnej ne bo. V bistvu mi še zdaj ni jasno, kako to, da Cryptopsy, kot eden najbolj tehničnih, najstarejših in brutalnih death metal bendov na svetu, ni dosegel mnogo več, a pustimo to ob strani. Pomembno je, da so Kanadčani še vedno tukaj.

In to z odličnim novim - EP-jem. Ja, EP-ji so prihodnost in tako pravi marsikdo. Ne glede na to, ali se s tem strinjate ali ne, je pomembno to, da so Cryptopsy očitno našli uspešen način izdajanja material. Pač, namesto plate izdajo EP, na njem so 4 pesmi, ki so več kot dovolj Cryptopsy v najboljšem pomenu besede - in odvrti se v razmeroma kratkem času, kar vzbudi skomine, hkrati pa nas ne ubije od dolgčasa. Čeprav slednje nevarnosti običajno pri Cryptopsy ni.

Flo Mounier, Matt McGachy, Chris Donaldson, Olivier Pinard so za vse poskrbeli sami - vsaj, kar se produkcije, snemanja, miksa in masteringa tiče. In opravili so odličen posel. Tale EP je ubijalski v vseh pogledih. Kakšen zvok, mati mila! Uf! Šus! Pa tudi komadi so med seboj dokaj raznoliki, ne glede na skupni imenovalec (brutalnost/hitrost). Po mojem mnenju res izstopa odlični in zaključni Laws Of The Flesh.

Teksti so tipični - nič ne preživi, mučenje je edini način. To odlično uteleša tudi naslovnica, ki jo je spet ustvaril Remy C

Gotovo je, da Cryptopsy res še niso za staro šaro - gotovo bodo isto dokazali tudi jutri v živo, ko bodo razturili Orto Bar.

twitter facebook