recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

20. 12. 2011  Beyond Creation - The Aura  (PRC Music, 2011)
Verjetno ni treba posebej poudarjati, da Kanadčani slovijo po tehničnem death metalu. Po vseh Gorguts, Martyr, Quo Vadis, Augury, Neuraxis, načeloma tudi Cryptopsy, so prišli še Beyond Creation. Za razliko od vseh naštetih, so Beyond Creation raje posegli po receptu Necrophagist in Obscure.

The Aura zveni kot nekakšen miks prej omenjenih skupin, le da je skupina dodala še nekaj – breakdowne. Da, osovražen element pri –core skupinah. A nikar ne mislite, da gre za tisto popolno ustavljanje med skladbo zaradi vnosa breakdowna, kot je recimo znano pri Carnifex ali Suicide Silence. Ne, BC to naredijo s stilom, breakdowni lepo stečejo in z njimi ne pretiravajo, tako da niso povsod prisotni. Podobno kot pri Obscuri je lepo poudarjena fretless bas kitara, kar odvzame glasbi kakršnikoli potencial po monotonosti. Če še enkrat omenim Necrophagist, je v njihovem stilu polno hitrih death metal riffov, neoklasičnih solaž, globok kruleč ter velika uporaba blast beatov. V stilu Obscure pa je prisoten prej omenjeni fretless bas ter zasanjani atmosferični predeli, ki jih ne bi takoj primerjal s Cynic. Recimo, skladba Coexsitence se ponaša z nekakšnim post-rock delom, kar poda še en aspekt več glede odprtosti prisotnih glasbenikov. BC na tem prvencu večkrat pokažejo, da so odlični glasbeniki z zanimivimi idejami. In ko poslušalec misli, da bi se lahko vsaj za konec malce pomirili, se zmoti. Zaključek z 11-minutnim The Departed pokaže skupino v najbolj vrhunski izvedbi.

Mogoče je skupina še mlada, a sedaj lahko dokončno priznam, da je bil Epitaph od Necrophagist, ki je postavil temelje modernemu tehničnemu death metalu, končno nadgrajen. Po slišanem boste mogoče potrdili, da moderni tehnični death metal še ni ušel iz nadzora in lahko vsekakor preseneti.

Avtor:
twitter facebook