recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

24. 4. 2015  Meduzalem - The Art Of Suspended Judgement  (samozaložba, 2015)
Gre za unikat oz. tisto izdajo, ki se je ne ocenjuje ampak samo obožuje.

Primorska glasbena scena je ponovno obrodila novost, ki tokrat sliši na ime Meduzalem (za lažje razumevanje… Jeruzalem + Meduza = Meduzalem).

Ne glede na to, da je skupina nova oz. na novo sestavljena, vidimo pod drobnogledu, da gre pri Meduzalem za osebke, ki so v preteklosti že bili prepoznavni iz predhodnih skupin in sicer so ti osebki Matjaž Karlovčec (Campo Krizi, EBFAD, Hiram, Suisound), Blaž Kocina (Low Peak Charlie) in pa Rok Soczka Mandac (Suisound, Corkscrew).

Pri prvencu The Art Of Suspended  Judgement skupina navaja, da prejmemo »ples Alejandra Jodorowskega, Ingmarja Bergmana, Velikega Lebowskega in izročilo Davida Bowieja«, kar sicer v prebranem smislu nima lahke predstave v slušnem pa po slišanem naredi zadevo povsem jasno.

V 6 skladbah nam trio ponudi precejšen zalogaj eksperimentalnih vnosov, ki nihajo iz lahkega pa vse do težkega poslušanja.

Npr. pri skladbi Rebellion Ritual prejmemo čaščenje skupine Faith No More, kot tudi Rage Against The Machine (pa tudi zgodnja leta Red Hot Chilli Peppers), kjer izpeljejo alternativno/idilično sprehajanje skozi zvoke 90-ih.

Sicer so Faith No More prisotni na celotnem albumu, nekje malce manj nekje malce več. Malce manjša doza je razvidna pri skladbi Tea From Mars, kjer že omenjenih Faith No More, Meduzalem dodajo še nežnejši alternativni zalogaj skupine Incubus, kot tudi večji del progresivnosti skozi prepoznavanja Rush.

Album The Art Of Suspended  Judgement ni v rangu skupin, kjer lahko poslušalec reče ali je dober ali slab. Gre za unikat oz. tisto izdajo, ki se je ne ocenjuje ampak samo obožuje.

1. PopVamp

2. Grindermann

3. Spastic Fuck

4. Rebellion Ritual

5. Tea From Mars

6. The Art of Suspended Judgement

https://meduzalem.bandcamp.com/album/the-art-of-suspended-judgement

twitter facebook